Magazin > Lepota & telo
15809 ogledov

Na teh pet delov telesa parfuma nikar ne nanašajte!

parfum roka
Pri nanosu parfuma bodite previdni, tem delom telesa pa se z dišavami raje izognite ...

Lasje
Alkohol v parfumu zelo izsuši lase in lasišče, če ga tja nanašate neposredno. Lasje že sami po sebi vpijejo vonje v bližini, če pa se temu res ne morate upreti, je boljša ideja, da s parfumom popršite krtačno za lase, počakate nekaj sekund in se počešete. 

Dlani
Z dlanmi se pogosto dotaknemo obraza ali celo podrgnemo po očeh, ki so zelo občutljive na stik s parfumom. Prav tako je alkohol v parfumu preveč agresiven za nežno kožo na dlaneh. 

Podpazduhe 
Spoj alkohola iz parfuma in žlez znojnic lahko privede do neželene kožne reakcije, kot sta srbečica in izpuščaji. Prav tako ni primerno parfuma nanašati na sveže obrite predele. 

Splovilo
Parfum tudi ni primerna dišava, ki bi jo uporabili na intimnih predelih, saj lahko poškoduje sluznico, alkohol v parfumu pa jo izsuši. Za intimne predele uporabljajte le mila in dišave, ki so posebej namenjena tem predelom in imajo tudi ustrezno ph vrednost. 

Oči
Verjetno ni treba posebej poudarjati, zakaj moramo biti vedno previdni, da parfuma ne pršimo v oko ali bližino očesa. Večino parfumov je na bazi alkohola, ki draži očesno sluznico, lahko pa jo tudi izsuši ali poškoduje. 

Kam torej nanesti parfum, za čim večji učinek?

Parfum bo do izraza najbolj prišel na delih telesa, kjer čutite srčni utrip, na teh mestih je telo toplejše, koža se s pulzom premika, zato se vonj lepše širi, poleg tega ne draži kože. Te predeli so zapestje, nikakor ne dlani, vrat in notranja stran kolen.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice