Magazin > Lepota & telo
394 ogledov

Pravila oblačenja za moške

gucci Imaxtree
Poslovno. Še vedno ima prednost klasika.

Kaj da in kaj ne. Preveč kričeča oblačila, neustrezna konfekcijska številka, neusklajenost čevljev in pasu, bele nogavice ter neustrezni čevlji so najpogostejše napake, ki jih moški delajo, ko govorimo o poslovnem oblačenju.

Obvezni kosi

V moško poslovno garderobo obvezno spadajo suknjič, hlače in srajca z dolgimi rokavi ter kravata, razlaga Nina Praprotnik, predstavnica blagovne znamke Invidiauomo, ki je specializirana za ponudbo moških srajc. Obvezen kos moške poslovne mode je klasična obleka, ki naj bo pozimi v temnejših tonih. Pod njo spada srajca, ki naj bo čim nevtralnejša, čeprav je tistim z več poguma dovoljeno eksperimentiranje z nekoliko živahnejšimi barvami in vzorci. Sogovornica priporoča dve oziroma največ tri barve, saj moški z barvami ne sme vzbujati pozornosti. Pri izbiri srajce je ključna kakovost, poudarja, lastnosti dobre srajce pa so dober in dodelan kroj, kakovostni materiali ter dobra izdelava. V poslovnem svetu srajce s kratkim rokavom niso dovoljene.

 

Tudi nogavice so pomembne

Izbira kravate je odvisna od posameznika, pravi Praprotnikova. Nekateri prisegajo na enobarvne, drugi na večbarvne vzorce, vendar mora biti kravata izbrana z okusom in vedno segati do zaponke pasu. Čevlji so prav tako pomemben del poslovnega oblačenja. Nujno naj bodo klasični z vezalkami, najprimernejša pa je črna barva. K čevljem kombinirajte tudi pas. Barva nogavic mora biti vedno za odtenek temnejša od barve hlač.

Nešteto malenkosti

"Splošno prepričanje je, da imajo moški pri poslovnem oblačenju manj težav kot ženske, vendar morajo v resnici prav tako poskrbeti za nešteto malenkosti, da bo njihov videz popoln," sklene Praprotnikova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.