Magazin > Lepota & telo
2722 ogledov

Tako svoj videz zagovarja dekle Keanu Reevesa

KEANU REEVES, ALEXANDRA GRANT Profimedia
Nesramnim komentarjem se je zoperstavila na Instagramu ...

Odkar je Keanu Reeves (55) javnosti predstavil svoje novo dekle, Alexandro Grant (46), se je ta morala soočiti z zelo grdimi komentarji. Alexandra je največ grdih komentarjev dobila glede svojih sivih las. A za tem, da si las ne barva, stoji zelo resen razlog. 

Umetnica je pred kratkim na Instagramu delila članek revije Newsweek Magazine, v katerem so poročali o novi raziskavi, ki je preučila vprašanje razmerja med rakom dojk in barvanjem las ter preparatov za ravnanje las. Po tej raziskavi lahko redna uporaba trajnih barv za lase in izdelkov za ravnanje las namreč poveča tveganje za nastanek raka za približno 60 odstotkov. "V zgodnjih dvajsetih letih sem predčasno sivila in lase barvala z različnimi barvami, dokler nisem več mogla prenašati strupenih barvil," je pojasnila in zapisala, da se je pri 30-ih odločila za naravni videz. 

Kako strupeni so v resnici kemični proizvodi? Dr. M. Otto in profesor K.E. von Mühlendahl sta zapisala, da so zgodnje študije dejansko povezovale oksidativno barvanje las s povečanim tveganjem za nastanek raka. Glavni razlog za to so bila barvila iz skupine aromatičnih aminov. Vendar nedavne študije iz leta 2006/2008 niso pokazale povezave med sodobnimi barvami las in povečanim tveganjem za nastanek raka. Po mnenju Evropske komisije je EU najvarnejši trg barv za lase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice