Magazin > Lepota & telo
2271 ogledov

To se dogaja z vašim telesom, ko si privoščite popoldanski počitek

spanje, spanec Žurnal24 main
Prednosti polurnega popoldanskega spanca so neprecenljive ...

Bolj srečni ste
Po pol ure spanja se boste počutili polni energije, srečnejši in bolj spočiti. Napolnili ste baterije in z novimi močmi lahko nadaljujete z dnevnimi obveznostmi. 

Naredili boste manj napak 
Če si z ležanjem na kavču privoščite manjši "pretrg možganov", boste pozneje bolj osredotočeni na delo in manj nagnjeni k napakam.

Naraščajoča učinkovitost možganov 
Znanstveniki z univerze v Saarlandu so ugotovili, da popoldanski spanec izboljša učinkovitost uma za kar 500 odstotkov!

Ste bolj ustvarjalni 
Raziskave so potrdile, da so možganska območja, odgovorna za ustvarjalnost, po popoldanskem spancu bolj aktivna.

Zdravje srca 
Glede na raziskave Harvard School of Public Health in Medicinske šole Univerze v Atenah v Grčiji imajo ljudje, ki spijo popoldne, 37 odstotkov manj možnosti za srčne bolezni. 

Želja po hitri hrani upade
Znanstveniki so ugotovili, da premalo spanca vpliva na predfrontalno skorjo v možganih, ki je zadolžena za odločanje in obrambni impulz. Zato hrepenimo po hitri hrani, kadar ne spimo dovolj. 

Manj prepirov 
Ljudje, ki spijo premalo, so ponavadi bolj razdražljivi, zato lahko hitro prekoračite njihove meje, kar pomeni, da se hitreje razburijo in začnejo prepir.

Proti izgorelosti
Znanstveniki so ugotovili, da lahko popoldanska spanec pomaga, kadar morate predelati veliko informacij. S tem pa si na dolgi rok pomagamo pred tem, da bi nas doletela izgorelost.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.