Magazin > Lepota & telo
18432 ogledov

Za ljubitelje testenin: S tem trikom ne redijo!

Špageti s paradižnikovim pestom so priljubljena italijanska jed. Žurnal24 main
Za vse, ki se ne zmorete odpovedati testeninam ...

Testenine vsebujejo zelo malo maščob, ki pa so bogate z vlakninami, kar pripomore k večjemu občutku sitosti in izboljša prebavo. Velik plus testenin pa je ta, da ravni sladkorja v krvi ne povišajo tako zelo kot ostali rafinirani ogljikovi hidrati, kot sta riž in bela moka. 

Če želite podaljšati občutek sitosti in izboljšati prebavo, izberite polnozrnate testenine, najbolj učinkovit trik, kako zmanjšate kaloričnost jedem s testeninami, pa je v izbiri omake, ta naj ne bo visoko kalorična. Prav tako je trik tudi v pravilni pripravi testenin. Te naj ne bodo prekuhane, temveč se držite italijanske priprave al dente, pri kateri so testenine še vedno čvrste, ne prekuhane, pri čemer zadržijo tudi svojo aromo in teksturo. 

pesto | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Tri okusne in nizkokalorične omake so zagotovo omaka pesto, ki vsebuje liste sveže bazilike, sol, pinjole, nariban parmezan in kapljico deviškega oljčnega olja, omaka iz svežih paradižnikov in omaka iz olivnega olja, česna, soli in pekočih paprik, ki ji Italijani pravijo aglio, olio, peperoncino. 

Komentarjev 2
  • tiamat 21:40 29.september 2019.

    Kaj pa so testenine drugega kot rafinirani ogljikovi hidrati?! Ne pišite o stvareh, o katerih nimate pojma.

Sorodne novice