Magazin > Odnosi in prosti čas
2758 ogledov

Pet lastnosti, ki so skupne pametnim ljudem

Mačka Profimedias
Ne potrebujete testa inteligence, saj že teh pet lastnosti razkriva, da ste nadpovprečno inteligentni.

Veliko razmišljate
Ljudje, ki veliko razmišljajo o vsem in vsemu, se odločajo po pameti in ne po trenutnem navdihu. Če se pogosto sprašujete o svojih odločitvah, to ne pomeni, da ste neodločni, temveč modri. Pametni ljudje namreč vedno, da nihče ni vseveden, zato tudi o svoje odločitve niso 100 odstotno prepričani. 

Ukvarjate se z glasbo
Ljudje, ki igrajo glasbeni instrument, imajo bolj razvite kognitivne veščine, kot je percepcija in spomin, kar jim koristi tudi na drugih življenjskih področjih. 

Ste zabavni
Smisel za humor je močno povezan z inteligenco. Če ste znani po tem, da pogosto nasmejite druge, tudi nenamerno, in se polni zabavnih domislic, potem spadate med pametnjakoviče. 

seks Magazin Koliko časa traja, da erotični odnos z novim partnerjem zacveti?

Držite se bolj zase
Niste pretirano družabni in uživate v družbi sami s sabo. To ne pomeni, da ne marate ljudi, le resnično uživate v času, ki ga imate zase. Ker imate več miru in časa za razmišljanje, so vaše ideje najbolj domiselne, hkrati pa tudi zelo hitro razumete, kaj vam želijo sporočiti drugi. 

Ste lastnik mačke
Študija Univerze Carroll v Washingtonu je pokazala, da so lastniki mačk bolj inteligentni od lastnikov psov. Lastniki mačk imajo višjo izobrazbo kot lastniki psov in opravljajo zahtevnejše poklice, zato si omislijo hišnega ljubljenčka, ki ne zahteva toliko časa kot pasji prijatelj. 

seks, ljubezen Magazin Izbira spalne garderobe razkriva, kakšen par sta

 

Komentarjev 2
  • Snežinko 09:32 21.januar 2019.

    Skupek traparij. Razmišljajo tudi neumni. Z glasbo se ukvarjajo tudi certificirano zaostali ljudje, to jim je celo kot nekakšno "zdravilo". Zabavni - zanimivo, da so najbolj zabavni ravno tisti, ki jim "čisto malce manjka". Zase se držijo tisti malce trčeni, ...prikaži več, tisti malo bolj trčeni kot tudi tisti najbolj učeni. Lastnik mačke ali psa - to je pa stvar človeka, kaj ima raje in ni na nikakršen način povezana s pametjo, tako kot imajo eni raje svinjino, drugi pa ribe.

  • ode 09:09 21.januar 2019.

    In kje je meja med pametnim in neumnim, lepim in grdim, pridnim in lenim itd? Če nekoga štejemo za pametnega samo zato, ker je inteligenten, delamo napako.

Sorodne novice