Magazin > Odnosi in prosti čas
13560 ogledov

Plusi in minusi spolne abstinence

seks, ljubezen

Pari, ki se vzdržijo seksa, bolj cenijo ostale intimnosti in se bolj trudijo, da so s partnerjem povezani, pravi kanadska seksualna terapevtka Jessica O'Reilly. Taka izkušnja jim omogoča, da se bolj osredotočijo na druge vrste užitkov. Tovrstna praksa je tudi dobra terapija za ženske, ki med odnosom ne doživijo orgazma. Ta čas jim koristi, da same, brez pritiska, raziščejo, kaj jih pripelje do vrhunca in s tem povečajo možnost za vrhunce s partnerjem, piše Canadian Living. 

Seksualna abstinenca pa ima tudi negativne plati. Ker ljudje ne občujejo redno, si vse redkeje želijo intimnih odnosov, zaradi česar se eden od partnerjev ali oba lahko počutita manj zaželena, kar lahko vpliva tudi na samozavest, pravi seksualni terapevt David McKenzie. Poleg tega je abstinenca lahko tudi vzrok frustracij. Če partnerja drug drugemu seks odrekata zaradi nerešenih težav in na ta način kaznujejta partnerja, so to le dodatne napetosti, ki ju še bolj oddaljijo. 

Spolni odnosi partnerja namreč zbližajo tudi na čustveni ravni. Zaradi hormona sreče, oksitocina, ki se sprošča med seksom, se počutite bližje drug drugemu. Ta hormon tudi zmanjšuje obrambne mehanizme in pomaga, da se partnerja drug drugemu lažje odpreta, še dodaja O'Reillyjeva. 

seks Magazin Koliko časa traja, da erotični odnos z novim partnerjem zacveti? sms telefon Magazin Pet pravil uspešega telefonskega flirta
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice