Magazin > Odnosi in prosti čas
34913 ogledov

Te poteze večino žensk pripeljejo do orgazma!

orgazem Profimedias
Orgazem zagotovljen.

Ženski orgazem je zapleten. Znanost se redno ukvarja z vprašanjem, kaj ženske v resnici pripelje do vrhunca. Vsaka ženska potrebuje drugačno vrsto stimulacije, da doseže vrhunec. Le zelo redke doživijo orgazem zgolj s seksom. Študija iz ZDA je ugotovila, kako natančno je treba stimulirati klitoris, da bi povečali verjetnost orgazma.

Raziskovalci z univerze Indiana so o spolnih preferencah anketirali 1055 žensk, starih od 18 do 94 let. 37 odstotkov jih je reklo, da za orgazem potrebujejo stimulacijo klitorisa. 36 odstotkov pa je povedalo, da stimulacija klitorisa ni bistvenega pomena za orgazem, vendar izboljša izkušnjo. Samo 18 odstotkov jih je reklo, da orgazem doživijo brez stimulacije klitorisa.

To so gibi stimulacije, ki večino pripeljejo do orgazma 

Dve tretjini vprašanih ima najraje gibe navzgor in navzdol, neposredno po klitorisu. Polovici so še posebej ljubi krožni gibi. Pritisk na klitoris naj bo vedno nežen do srednji. Le 11 odstotkov si jih je želelo močnejšega pritiska na klitoris. Za mnoge lahko prevelik pritisk namreč hitro postane neprijeten.
 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice