Magazin > Odnosi in prosti čas
2178 ogledov

V Ljubljani čudovita nova pustolovščina za najmlajše in njihove starše!

Zmajčkovo nenavadno popotovanje
1/6
Saša Despot Zmajčkovo nenavadno popotovanje
Ljubljana kot je še ne poznate.

Čeprav se zdi, da svoje rojstno mesto poznamo kot lasten žep, nam je Turizem Ljubljana s čudovitim Zmajčkovim nenavadnim potovanjem pokazal skrite kotičke Ljubljane, ki smo jih z najmlajšimi odkrivali skozi interaktivno igro na prostem. Če so vam ljube uganke, če se z otroki radi lotite novih aktivnost, hkrati pa na zabaven odkrivate zanimivosti, potem je to čarobno popotovanje kot nalašč za vas. 

"Zabavna igra v slogu sobe pobega na prostem je idealna priložnost za družinsko preživljanje prostega časa. Tako staršem kot otrokom ponuja možnost zabavnega druženja in spoznavanja zanimive in manj znane mestne zgodovine na nov in razburljiv način. Igra se odvija v ožjem mestnem jedru in je za reševanje nalog s pomočjo staršev primerna za otroke od 5 do 10 let. Otroci od 11 leta dalje lahko naloge rešujejo samostojno. Na doživetje se podate sami, opremljeni z vsemi pomembnimi pripomočki, potek igre pa prilagajate lastnemu ritmu in željam," so pustolovščino na prostem opisali na spletni strani Visit Ljubljana.

Paket vključuje knjižico Zmajčkovo nenavadno potovanje, navodila za igro, zemljevid poti, škatlo z rekviziti in nagrado, ki se je še posebej razveselili otroci. S pomočjo praktičnih nalog boste odkrivali najstarejše kotičke Ljubljane, reševali naloge, odklepali kode na skrinji in se počutili kot pravi detektivi. Veste, kje se nahaja najstarejša hiša v Ljubljani? Na tej pustolovščini boste izvedeli tudi to in še mnogo več. 

Dogodivščina, ki jo začnete v TIC Ljubljana, je primerna tako za turiste kot za domačine. Odlična ideja tudi za tiste, ki bi svojim gostom Ljubljano radi predstavili na bolj interaktiven način. 

V ospredju tudi kreativni turizem z butičnimi doživetji 

Nova strategija Turizma Ljubljana jasno opredeljuje Ljubljano kot vodilno in najbolj ustvarjalno mestno destinacijo trajnostnega življenjskega sloga na svetu. Pri uresničevanju te vizije ima velik potencial kreativni turizem. Tako so v Turizmu Ljubljana v sodelovanju z Oddelkom za kulturo Mestne občine Ljubljana in društvom Rajzefiber by Hiša! - ob pomoči študentov, vključenih v pilotni razvojni program UP FTŠ sTOUdio Turistica, oblikovali kar osem novih butičnih doživetij. Ta izpostavljajo stare rokodelske obrti in predstavljajo dragocen uvid v življenje v Ljubljani skozi čas, hkrati pa zadovoljujejo potrebe novih generacij obiskovalcev, ki potujejo v iskanju novih izkušenj, znanj in povezovanj z lokalnim prebivalstvom.

Nova doživetja Popravi svoj dežnik, Tiskar za en dan, Natisni svoj plakat v stari tiskarni, Tkalstvo od A do Ž, Odprto vreteno, Igra v dvoje, Doživetje zlatega runa in Moč prstana predstavljajo še obstoječe ljubljanske obrti, kot so dežnikarstvo, tiskarstvo, tkalstvo, lončarstvo in zlatarstvo.

"Domačim in tujim obiskovalcem Ljubljane želimo ponuditi priložnost, da destinacijo izkusijo in občutijo skozi aktivno udeležbo in lastno izkušnjo, ki je edinstvena in posebna za lokalno okolje, v katerem počitnikujejo. Pri tem smo se oprli na vzpodbujanje, ohranjanje in prezentacijo starih obrti, ki so pomemben del kulturne dediščine in identitete, tako lokalne kot nacionalne," pojasnjuje direktorica Turizma Ljubljana mag. Petra Stušek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.