Magazin > VIP
19259 ogledov

Afera KPK in RTVS: Vsi čakajo odziv Raiven, to pa pravi ona

Raiven RTVSLO
Kot bi Raiven predvidela svojo usodo, s tem, ko na Evrovizijo pošilja skladbo Veronika, ki jo je navdihnila Veronika Deseniška, proti kateri naj bi potekal prvi zabeleženi čarovniški proces na Slovenskem.

S položaja odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV SLO je včeraj odstopil Vanja Vardjan. Odstopil je po tem, ko so se začela ugibanja o nepravilnostih pri izboru za Pesem Evrovizije. "Zaradi skrbi za dobrobit RTV Slovenija, Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, slovenskega evrovizijskega izbora in izbrane izvajalke, je odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija Vanja Vardjan danes ponudil odstop, s katerim želi omogočiti nepristransko ugotavljanje dejstev pri izpeljavi projekta izbor za Pesem Evrovizije. Čeprav pri dosedanjem pregledu ni zaznati nobenih znakov koruptivnih dejanj, pa je kljub temu treba izpeljati postopke ugotavljanja potencialnih nepravilnosti. Direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat je odstop odgovornega urednika že sprejela," so s TV Slovenija sporočili včeraj. 

Spomnimo, Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) preverja očitke o domnevnih nepravilnostih pri izvedbi javnega natečaja. Oktobra lani je RTV Slovenija objavila vabilo za sodelovanje pri izboru predstavnika za Pesem Evrovizije. Med štirimi skladbami, ki bi se uvrstile v ožji izbor, naj bi izbirali slovenskega predstavnika v posebni oddaji. Vendar do tega ni prišlo, saj so v začetku decembra sporočili, da so že izbrali predstavnika. Po tej odločitvi se je začelo zastavljati čedalje več vprašanj.

Vse pa seveda zanima, kaj si o dogajanju misli Sara Briški Cirman, z umetniškim imenom Raiven, ki jo je TV Slovenija sredi decembra razkrila kot našo predstavnico na Evroviziji. A glasbenica dogajanja in svojih občutkov ob tem ne komentira, kar nam je odgovorila njena tiskovna predstavnica, ki nas je za vprašanja napotila na RTVS. Vseeno smo za komentar in občutke ob dogajanju v zadnjih dnevih prosili tudi Raiven, ki je ponovila izjavo svoje predstavnice: "Tako kot je rekla moja PR-ovka, ne komentiram."

Za prijavo "obtožili" to znano Slovenko

V začetku meseca naj bi KPK prejela prijavo, da naj bi pri izboru letošnjega predstavnika ne Evroviziji prišlo do nepravilnosti, kot smo že poročali. Za N1 so na KPK potrdili, da se ukvarjajo s primerom, vendar podrobnosti niso razkrili. Kot so jim pojasnili, bodo zadevo preverili z "vidika vseh sumov kršitev iz naših pristojnosti".  

Bojan Požar pa je na družbenih omrežjih objavil, kdo naj bi Raiven oziroma RTVS prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije: "Govori se: Raiven naj bi KPK prijavila Alenka Gotar." Gotar je na družbenih omrežjih te obtožbe ostro zanikala. "Joj, koliko dela ima Bojan Požar z mano. Javno izjavljam, da jaz nisem prijavila Raiven oz. RTVS na KPK! To, kar piše Požar, je čista laž in izmišljotina, kar se da preveriti, in bi dobila tožbo proti Bojanu. Daj, Bojan, umiri se in se začni z resnimi temami ukvarjati, kot se jaz ukvarjam. Obstaja veliko drugega, kar bi bilo bolj potrebno prijaviti na KPK. In o čemer bi lahko ravno ti pisal, pa ne ... Tako kot mnogi drugi novinarji ne," je zapisala, v kasnejših objavah pa med drugim še dodala: "Raiven je bila moja učenka. Jaz sem jo pripravila na sprejemne za konservatorij v MB, jaz sem jo tudi peljala tja. Zakaj za božjo voljo bi jo šla prijavljat??? Naj poje, naj se ji dogaja! Tudi če način izbora ni bil najbolj transparenten!"

Raiven je v preteklosti na EMI sodelovala že trikrat, a je slovensko občinstvo nikoli ni zbalo za predstavnico na Evroviziji. Najbližje temu je bila, ko sta slavila Zala in Gašper, takrat je zasedla drugo mesto. Da bo letos le zastopala Slovenijo, pa se je namigovalo že septembra, kot smo prvi poročali. Da jo ima TV Slovenija rada, ni skrivnost, saj lansko leto ni le pela na naši nacionalni televiziji, ampak med drugim tudi vodila Popevko. 

Komentarjev 15
  • Sonja Gregorin 16:06 25.januar 2024.

    IZREDNO KVALITETNA PEVKA,LEPOTICA,A ŠE LEPŠA-BREZ ZAMERE-DOBRONAMERNO-ČE BI SI DALA OPERIRATI NOS...

  • Majazmaja 14:57 25.januar 2024.

    Dejstvo je, da je ga. Alenka Gotar Mag izjemno grdo tolkla po FB po Raiven (tudi po njenih predhodnikih). Verjetno je ni prijavila, jo je pa kdo, ki se ji čuti blizu. Ga. Gotar Mag deluje izjemno ljubosumno, agresivno, arogantno, ...prikaži več neverjetno frustrirano, ker vsi okoli nje nekaj dosegajo, njena edina dosežka sta Evrovizija in to, da je ujela 20 let mlajšega, obupanega, kognitivno "podhranjenega" tipa, ki ga lahko vrti in mu igra mamo. Pa še polpismena je - ob vsej izobrazbi, s katero se baha.

  • Burja 14:48 25.januar 2024.

    Nič novega v deželi! Tožbe, pritožbe.. so znane kot nacionalni šport st.1.

Sorodne novice