Magazin > VIP
6370 ogledov

Odzivi na Raiven: Vse od "ceneno" do "nora scena"

Raiven Instagram
To so odzivi na skladbo Veronika, ki jo letos pošiljamo na tekmovanje za Pesem Evrovizije ...

Akademsko izobražena glasbenica Raiven je za svojo predstavitev evrovizijskemu občinstvu ustvarila filmsko pripoved. To je podkrepila z vizualno podobo, ob čemer so se ji pridružili člani baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana, ki jo bodo spremljali tudi na velikem evrovizijskem odru. "Skladba ni nastala z mislijo, da grem na Evrovizijo. Pri njenem ustvarjanju sem se osredotočila predvsem na dramatičnost, ki je ključna za učinkovito pripovedovanje zgodbe Veronike. Želela sem, da se njena zgodba ne le izrazi, ampak tudi resonira z letom 2024. In zato sem ustvarjala z mislijo, da potrebuje glasbo, ki je ravno prav filmska in sodobna," je pojasnila Raiven, ki je skladbo prvič predstavila v soboto zvečer v oddaji Misija Evrovitija na TV Slovenija.

Tako pa so jo sprejeli domači poslušalci, nekateri navdušeni, drugi malo manj: 

"Ne spremljam, ampak pesem je drugacna, ekstravagandna, izstopajoca. Vseč ali ne, naj nas predstavi v najboljši luči."

"Pesem je nekaj posebnega, čemur pa današnji svet ni dorasel."

"Super pesem in video, bo finale 100 %."

"Dejansko ni slab komad, videospot pa je svetovn."

"Ravno prav za Evrosong, drzen video in močna pesem."

"Meni je pesem TOP! Kaj pa videospot, OMG, nora scena in odličem preformans. Čisto sm navdušen!!"

"Raiven 'femme fatale'! Zanimivo za Eurosong!"

"Zvija se kot lanskoletna, melodije nima, golote kot za reklamo za naturizem, zveri in končno, če se je RTVS odlocila, da izloci državljane, bi mi državljani, da nas ne zastopa in naj ostane doma. Slovenija ni last posameznika."

"Pevka s harfo, dobrim glasom, lepim stasom, zanimivo skladbo, morda še dodatkom violončela ... To bi bil verjetnejši uspeh ... Zakaj toliko izumetničenosti??? Tudi kvalitetna preprostost še marsikdaj uspe ..."

"Akademsko cviljenje ..."

"Zakaj enostavno ne posname(jo) porniča? Ceneno ..."

"Kopija lanske Loreen. Pusta šema, ki se zvija ob jokajoči melodiji. Po toliko porazih, se ne naučijo, da kopiranje prejšne zmagovalne ne uspe. Dokler, si bodo Miša & co. urejali brezplačna potovanja, bo tako. Mogoče, se tu lahko napiše mnenje, ker MMC briše vse razen hvalospevov."

"Precej ekstravagantno! Mi lahko pošljemo na Evrovizijo karkoli, pa ne bomo uspešni, saj v evrovizijsko malho prispevamo premalo denarja. Po moje gre za tale hec kar precej denarja, zato se mi zdi popolnoma nesmiselno, da Slovenija sploh sodeluje."

"Lep glas ima, pesem pa je čisto brez vsebine! Obetaven začetek, ki izzveni in mu ne sledi ... nič. Začetku sledi konec, vse skupaj pa pusti pookus praznine."

Tujina jo obožuje

Veliko bolj pa so navdušeni tujci, kot gre slutiti po komentarjih na Youtubu, spoh nad dejstvom, da Raiven poje v slovenščini: 

"Vidim, zakaj Slovenija na Evroviziji ohranja živsvoj čudoviti materni jezik. Eden najlepših jezikov na svetu. Slovenija je bila tudi moja zmagovalka v letih 2001, 2011 in 2015. Najbolj podcenjena država v zgodovini ESC. Srečno in Ljubim te."

"To je tisto, kar želim od Evrovizije: Pesem v domačem jeziku, ki jo napišejo in producirajo domačini, ki temelji na lastni nacionalni zgodovini, močan vokal ... Brez sranja, brez trikov, brez cenenih imitacij ameriških pevcev (da, govorim o Ciperu, Grčiji, Azerbajdžanu, Švici, itd.)."

"UMETNOST! Najboljši slovenski nastop! Upajmo, da telefonsko glasovanje ne bo oropalo te mojstrovine! Veliko ljubezni od vaše sosede, Madžarske."

Komentarjev 14
  • 4krogci 14:24 22.januar 2024.

    Glejte...komad dobr ali slab, to ni vazno sploh....letos za zmago je na vrsti Izrael....in vsaka normalna drzava, ki da neki nase, bi se letos odpovedala nastopu!

  • janez156 12:53 22.januar 2024.

    tipična židinja z dolgim nosom!!! A la Lady Gaga....vse tipične židinje....se še kdo sprašuje kdo obvladuje medije in politiko, gospodarstvo....sami židi, da kar smrdi po njih...

  • dare326 12:33 22.januar 2024.

    Če komad odobri GLBT+ scena, je to dober komad, če ne go home. Pravzaprav so jo taki tudi izbrali.

Sorodne novice