Magazin > VIP
4250 ogledov

Alenka Bratušek si je privoščila večer s prijateljico

Alenka Bratušek Mediaspeed
Alenka Bratušek je "žurala" na Žarometih.

"Prijateljica me je povabila in sem rekla, zakaj pa ne," je povedala Alenka Bratušek, ki je s prijateljico cel večer sproščeno klepetala na pogostitvi po medijskih nagradah Žarometi. In kako se počuti tik pred volitvami? "Malo bo naporen tale junij za vse nas, tako za politike kot za ljudi, ker bodo morali kar dvakrat na volišča, ampak bomo preživeli in tudi uspeli, sem prepričana. Smo že v boju."

Tako pa Alenka ohranja svojo ženstvenost v pretežno moškem svetu. "Sem takšna, kot sem, takšna sem šla v politiko in tudi, ko sem bila predsednica vlade, sem se odločila, da bom takšna, kot sem, da bom ostala Alenka. Je pa res, da je politika mogoče še vedno malo bolj moški svet kot ženski, ampak jaz si želim, da bi bilo v politiki čim več žensk, ker sem prepričana, da stvari rešujemo drugače kot moški. Znamo se pogovarjati, znamo se poslušati in imamo nekoliko manjše ege in to dela določene rešitve boljše, kot če bi jih sprejemali samo moški. Konec koncev je tudi svet razdeljen na dve polovici, na žensko in na moško. In ženske ne želimo nič drugega, kot dobiti enak položaj," pravi. 

Kako pa je doma? Udari po mizi, če je treba, tako kot mora v službi, ali se raje prepusti možu: "Po mizi pravzaprav ne udarjamo, se pa dosti pogovarjamo in se veliko dogovarjamo. Otroka sta že relativno velika in te problemov bistveno manj, kot jih je bilo pred časom, tako da nam zaenkrat kar gre."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice