Magazin > VIP
11936 ogledov

Aleš Bartol o ločitvi: "Ko gledam nazaj, spoznavam svoje napake"

Aleš Bartol Osebni arhiv
Eden najbolj zaželenih glasbenikov pri nas, Aleš Bartol, pevec skupine Mambo Kings, je iskreno spregovoril o boleči življenjski prelomnici. Ločitvi, ki ga je doletela pred dvema letoma.

"Seveda me je ločitev prizadela. Še bolj pa to, da nisem uspel ohranit družine, da otrokoma nisem sposoben dajati tistega, kar sem imel sam in na kar me veže na tisoče spominov. To, da so slabi odnosi med staršema in posledično slaba družina, bolje kot, da družine sploh ni, je mnogokrat slaba tolažba. Ne vem, tukaj ni win-win rešitve. Preden se takšna stvar zgodi tebi, imaš redko posluh za tovrstna jamranja drugih, saj se ti zdijo milo rečeno, patetična. Verjetno gre za eno redkih stvari, ki se je ne da naučiti na tuji koži. Od ločitve je sicer že dve leti, tako da sem našel nek svoj novi ritem, nek svoj novi smisel življenja. Ostajajo pa otroci, ki so tako ali tako moja največja ljubezen," pravi Aleš Bartol, ki iskreno prizna tudi svoj del krivde: "Težko je govorit o tem. To ni enkraten dogodek, ena napaka, to je način življenja, dojemanja sveta okoli sebe. Seveda, ko gledam nazaj, spoznavam svoje napake in se trudim, da jih ne delam več. Če pa govorimo o ločitvi da ali ne, pa kompromisi tu niso idealni. Ko partnerja ne moreta več sobivati, ne da bi se prepirala, še več, ko se ne znata več prepirati na korekten in kulturen način, ko prepiri preidejo v vpitje in obtoževanja, kjer se jeza obeh strga iz verige, potem je treba zagotoviti, da otroka tega ne gledata in poslušata. Takrat je jasno, da se morajo poti tudi fizično ločiti. Vsi tvoji napotki otrokom so le senca tistega, kar otrok sam vidi pri tvojih reakcijah in tvojem početju na sploh. Ko stvar uide izpod nadzora, je tovrstne otrokove izkušnje potrebno fizično preprečiti."

Aleš Bartol | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Kljub ločitvi pa Aleš z bivšo ženo še vedno uspešno sodeluje pri vzgoji otrok. "Že v najbolj razgretih trenutkih, ko sva se odločala, da greva narazen, sva skupaj ugotovila, da je za otroke najbolje, da ostaneta v istem vrtcu, da ostanemo blizu. Vsak jih imava en teden, vmes tudi pomagava en drugemu, če se kje zalomi. Tudi pri vzgoji se drživa istih meril in načel, tako da otroka ločitve ne občutita. Prioritete pa žal ostanejo pri vsakem staršu svoje," še dodaja. 

Komentarjev 5
  • pikijakob 13:09 19.april 2018.

    Če ga namakaš okoli rata problem.

  • Majazmaja 12:29 19.april 2018.

    Emmmm, kdo pa je to?

  • N001 11:10 19.april 2018.

    In kater vikend so mulci s teboj? a ja nobenega saj te ni doma ker delaš!! seveda normalno preveč, preveč je lepih deklet...Aleš ne pametuj!!!