Magazin > VIP
9484 ogledov

Artur Štern pri ženi tako "žura", da se nato doma trezni

Artur Štern Osebni arhiv
Z ženo jima tudi po 15 letih ni dolgčas ...

Čeprav sta par že skoraj 15 let, Artur Štern s partnerko Mijo ne živi pod isto streho. Sam že dvajset let živi na pravljičnem kraškem posestvu, Mija pa je razpeta med Štajersko in hrvaško Istro, ob morju namreč najema apartma, kjer se z Arturjem družita tudi pozimi. Tako sta se z morskega oddiha vrnila nedavno, a Artur rad pove, da si spočije, šele ko pride domov. Razlog pa je v tem, da v Lovranu, ki je njun morski pristan, cele noči pije in piše, nato pa se doma trezni. Tokrat pa je imel polne roke dela tudi z Mijo, ki je ravno prestala operacijo kolka, zato ji je moral pri vsakdanjih opravilih priskočiti na pomoč.

A kljub svojemu boemskemu življenjskemu slogu je zelo ustvarjalen. Njegova Atojada ima trenutno dobrih 49 tisoč kitic, maja pa načrtuje dogodek v Ljubljani, kjer bo proslavil izid 50 tisoč kitic oziroma več kot 250.000 verzov Atojade. Piše jo že osem let in pol, začel je 30. junija 2015. Njegovi verzi so nekakšen osebni dnevnik, prelit v poezijo, v kateri opisuje trenutno dogajanje, prežeto s svojimi vrednotami in prepričanji. 

Nedavno se je odločil za alkoholni post, tokrat se ga je držal 21 dni in tudi precej shujšal. V preteklosti je bil v eni izmed takih epizod trezen tudi 39 dni. "Imam obdobje, ko res veliko pijem, pa dneve ali tedne, ko pijem zelo malo ali nič. Lahko bi nehal, a ne vidim smisla v tem. Nekoč sem bil trezen celih 39 dni. O tem odkrito govorim, ker se ne znam šaliti, zato povem resnico. Če bi znal biti duhovit, bi drugače odgovoril," je odnosu do alkohola povedal pred dobrim letom. Nedavno pa je za Žurnal24 dodal, da popolnoma vinjen ni sposoben pisati, to najraje počne popolnoma trezen ali "malo pod gasom", kar mu da nekaj dodatne energije. 

Komentarjev 13
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 16:24 31.marec 2024.

    Doktor bioloških znanosti (1995) - Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta...Magister medicinskih ved (1990) - Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta...Doktor veterine (1989) - Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta.....Diplomant mednarodnega kurza mirovnih študij (1992) - Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede... ...prikaži več Štern je avtor številnih znanstvenih člankov in knjig, med drugim: Biološki altruizem v luči paradigme sebičnega gena in njenih alternativ (doktorska disertacij

  • Ender3 15:54 31.marec 2024.

    Edino kar lahko ugotovimo je, da je inteligentni dipsoman..Sicer bi po tolikšni količini alkohola že davno podlegel cirozi ali varicam požiralnika. Seveda ima učinke na možganih, ki jih očitno z dobro prehrano ohranja. Kakorkoli je fenomen, ki vedno znova preseneča ...prikaži več in se pojavlja v medijih..

  • Pierre 13:03 31.marec 2024.

    Bojim se da bomo kmal brali ''Za vedno se je poslovil naš...''

Sorodne novice