Magazin > VIP
69790 ogledov

Čeprav si pravi notorični pijanec, je Arturju Šternu uspelo, kar ni še nikomur

Artur Štern joonglaa
Velik dosežek.

Zadnja leta Artur Štern živi umirjeno življenje na Krasu, na pravljični domačiji, ki si jo lahko ogledate TUKAJ. Kadar nima obiskov in kadar s svojo dolgoletno partnerko ne uživa v hrvaški Istri, se posveča predvsem pisanju. Njegova Atojada ima trenutno dobrih 49 tisoč kitic, maja načrtuje dogodek v ljubljanski Švicariji, kjer bo proslavil izid 50 tisoč kitic oziroma več kot 250.000 verzov Atojade. Piše jo že osem let in pol, začel je 30. junija 2015. Njegovi verzi so nekakšen osebni dnevnik, prelit v poezijo, v kateri opisuje trenutno dogajanje, prežeto s svojimi vrednotami in prepričanji.  

Nedavno se je odločil za alkoholni post, tokrat se ga je držal 21 dni in tudi precej shujšal. V preteklosti je bil v eni izmed takih epizod, trezen tudi 39 dni. "Imam obdobje, ko res veliko pijem, pa dneve ali tedne, ko pijem zelo malo ali nič. Lahko bi nehal, a ne vidim smisla v tem. Nekoč sem bil trezen celih 39 dni. O tem odkrito govorim, ker se ne znam šaliti, zato povem resnico. Če bi znal biti duhovit, bi drugače odgovoril," je odnosu do alkohola povedal pred dobrim letom. Danes pa pove, da popolnoma vinjen ni sposoben pisati, to najraje počne popolnoma trezen ali "malo pod gasom", kar mu da malo dodatne energije. 

Komentarjev 22
  • jed 08:56 27.februar 2024.

    Vaški pijanček.😀

  • Ender3 15:12 26.februar 2024.

    Artur je pravi medicinski fenomen. Redko kdo bi prenesel tolikšno količino alkohola..Čeprav igra vlogo dipsomana to ne zagotavlja, da ne bi imel posledice na vseh telesnih organih zaradi učinka etanola. Če ne zaradi drugega bo šel v zgodovino kot človek, ...prikaži več ki se je obranil toksičnega učinka te odvisnosti..

  • atamama 14:56 26.februar 2024.

    V celotnem članku opažam, da se temu tipu ne da delati, pije in uživa, vmes prelije na papir alkoholne hlape...... Na kratko, ...važno da je duša vesela..... Drugače pa če bi bilo meni omogočeno preživetje bi ga tudi jaz takole ...prikaži več sračkal ampak ne znam ''nafehtat'', žal kajne?

Sorodne novice