Magazin > VIP
8579 ogledov

Dvor ne bo več to, kar je bil: Kraljica prekinila dolgoletno tradicijo

kraljica elizabeta Profimedia
Prekinjena pomembna tradicija, ki kraljici zagotavlja tako visoko priljubljenost ...

Buckinghamska palača je potrdila, da je kraljica Elizabeta II za letošnje leto odpovedala vse vrtne zabave, tako v Londonu kot tudi v Edinburgu. 94-letna kraljica se je tako odločila zaradi epidemije koronavirusa. Številne omejitve in prepovedi, ki jih je prinesel virus, kraljevi družini namreč povzročajo preglavice pri organizaciji tovrstnih dogodkov. Roki za načrtovanje zabav se namreč bližajo, a jih je zaradi strogih pravil nemogoče načrtovati v naprej.

Vrtne zabave so del tradicije britanske kraljeve družine že vrsto let. Z njimi se kraljica zahvali prebivalcem Velike Britanije, ki so dobrodelno aktivni, lokalno angažirani, prireja pa jih tudi v čast vojakom in diplomatom. Teh zabav se letno udeleži 30 tisoč povabljencev, ki jim postrežejo z 27 tisoč skodelicami čaja in 20 tisoč kosi sendvičev ter tort. S to tradicijo se kraljeva družina približa navadnim smrtnikom in se jim zahvali za njihove zasluge, zato so za popularnost modrokrvnikov zelo pomembne. 

Komentarjev 2
  • Pikolo 18:54 09.januar 2021.

    Ne vem zakaj je ta stvor priljubljen, ker jo je sama zloba.

  • Ender3 13:28 09.januar 2021.

    Huda, pretresljiva novica za tiste, ki jim plačujejo razkošno življenje. Lepo je živeti s tradicijo, a revež je kdor to, samo gleda.

Sorodne novice