Magazin > VIP
3150 ogledov

Meghan in Harry spet ujezila kraljico

princ harry, meghan markle Profimedia
Tokrat sta šla še korak dlje ...

"Kot nekdo, ki je izstopil iz kraljeve družine, bi se moral osredotočiti na lastno življenje, ne pa da se ukvarja s politiko. To ni primerno. Ne vem, če bo njegova babica s tem zadovoljna," je povedal kraljevi zastopnik Rosindell. Princ Harry (35) in Meghan Markle (38) sta namreč v pogovoru s člani organizacije Queen's Commonwealth povedala, da mora Velika Britanija priznati svojo neprijetno preteklost, da se bo lahko premaknila naprej.

"Veliko ljudi je opravilo neverjetno delo, ko je priznalo preteklost in poskušalo popraviti te krivice, toda mislim, da vsi vemo, da je treba še veliko storiti," je povedal princ Harry, ki je s tem mislil na zgodovinsko krivico, trgovino s sužnji. Dodal je, da to ne bo enostavno in prijetno, vendar bi to vsekakor morali storiti, saj bi koristilo vsem. Zaključil je, da rešitve obstajajo in da se spremembe dogajajo veliko hitreje kot kdaj koli prej.

Svoje pa je dodala tudi Meghan: "Govoriti o tem je nekoliko nerodno, toda samo z reševanjem tega nelagodja bomo prišli na drugo stran. Enakost nikogar ne postavlja v nižji položaj, ampak nas vse postavlja na isti temelj, kar je osnovna človekova pravica." Njun tiskovni predstavnik je povedal, da organizacija Queen's Commonwealth kot odziv na gibanje Black Lives Matter tedensko 
razpravlja z mladimi, ki so priče različnih oblik krivic. Harry in Meghan kot predsednika te organizacije menita, da morata biti pomemben del pogovorov o enakosti.

Taka izjava pa v najboljši luči ne prikazuje Britanskega imperija, ki so mu vladali Harryjevi predniki, in nasprotuje protokolu, v skladu s katerim člani kraljeve družine ne smejo dajati političnih komentarjev. Njune izjave je zato že ostro kritiziral kraljevi zastopnik Andrew Rosindell, ki je tovrstne komentarje označil za razočaranje. 

"Razumem, da sta Harry in Meghan iztopila iz kraljeve družine, zato se čudim tovrstnim komentarjem. Ne strinjam se z njima. Treba je gledati naprej, ne nazaj. Kot nekdo, ki je iztopil iz kraljeve družine, bi se moral osredotočiti na svoje življenje, ne da se ukvarja s politiko. Nisem prepričan, da bo njegova babica s tem zadovoljna," je povedal za tuje medije. 

Nov izziv na kanalu Joonglaa!

Komentarjev 1
  • Snežinko 08:47 08.julij 2020.

    Pa saj onadva nist več "kraljeva družina" , kajne? Torej z lahkoto kritizirata te srednjeveške ljudi.

Sorodne novice