Magazin > VIP
24725 ogledov

Panika v kraljevi družini: Po Megxitu nova huda kriza

kraljeva družina
Kraljica bo morala sprejeti nove ukrepe ...

Britanski dvor je velik šok doživel januarja letos, ko sta se princ Harry in vojvodinja Meghan Markle odločila, da ne bosta več člana kraljeve družine in se tudi finančno osamosvojila. Kmalu zatem pa je svet prizadela korona kriza, ki bo močno vplivala tudi na prilive britanske kraljeve družine. 

Kraljevi finančnik David McClure trdi, da naj bi kraljevina zgolj v letošnjem letu utrpela 15 milijonov funtov finančne izgube. McClure bo septembra izdal tudi knjigo, The Queen's True Worth, v kateri bo raziskal finančno ozadje monarhije, njihove gospodarske uspehe in spodrsljaje. 

Korona kriza je močno udarila tudi po premoženju kraljeve družine, saj naj bi se vrednost njihovih zemljišč zaradi krize zmanjšalo za okoli 10 milijonov funtov. A padec nepremičnin in zemljišč ni edino področje, ki je kraljevi družini letos zmanjšalo mošnjičke, usahnil jim je tudi velik del prihodka, ki se je v kraljevi proračun zlival iz naslova turističnih dejavnosti. Vsako poletje družina Buckinghamsko palačo odpre za turiste, pa tudi druge palače in posestva, a letos iz tega naslova žal ne bo prihodkov. Sploh Buckinghamska palača velja za turistično atrakcijo, ki monarhiji vsako leto prinese lep kupček denarja. Po McClurejivih besedah menda kraljica Elizabeta že razmišlja, kako bi se z ljudmi povezala na drugih nivojih in zakrpala ogromno finančno luknjo, ki jo je tudi monarhiji povzročil koronavirus.

Največji slovenski Youtube šov Joongla star je pred vrati! Ne zamudi ga!

joonglaa | Avtor:

Komentarjev 5
Sorodne novice