Magazin > VIP
811 ogledov

Hollywoodski video za podporo boju proti rasizmu velika polomija

Julianne Moore Youtube
Zvezdniki so s tem videom naredili več škode kot koristi, menijo številni ...

Hollywoodski zvezdniki in zvezdnice so v podporo temnopoltim in trenutnim protestom, ki so preplavili ZDA, posneli video z naslovom I Take Responsibility (Prevzemam odgovornost), ki pa so ga na spletu dobesedno požrli. Zvezdnikom očitajo, da so preveč dramatični in da so boj proti rasizmu v ZDA izkoristili za samopromocijo. 

V črno belem posnetku se pojavijo zvezdniki, kot so Sarah Paulson, Aaron Paul, Kesha, Justin Theroux, Debra Messing, Bryce Dallas Howard in drugi ter se kesajo za trenutke, ko so pri rasni neenakosti pogledali stran. Obljubljajo, da bodo od zdaj naprej bolj odgovorni in odgovornost za rasno neenakost prevzeli tudi sami ter se bolj aktivno zavzemali v boju proti rasizmu. .

Medtem ko nekateri pozdravljajo zvezdniško zavzetost, pa so drugi mnenja, da je 2 minuti dolg video zgrešil sporočilo, da so igralci besedilo brali in da so to naredili le za to, da bi sebe pokazali v lepi luči in se samopromovirali. "Kako so zvezdniki to tako zavozili? Prenehajte s tem, da se vse vrti okoli vas in naj raje vsak izmed vas daruje 1 milijon lokalni organizaciji, ki pomaga temnopoltim," so se glasile ostre kritike, ki dodajajo: "Ne glede na to, kako dobre namene imajo, vedno padejo na performativne neumnosti. Imajo to strašansko potrebo, da glede vsake situacije zvenijo dobro in pravično."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice