Magazin > VIP
64365 ogledov

Jadranka Juras: "Nihče me ni obvestil, da me v oddaji ne bo več"

Jadranka Juras RTV4/ zurnal24.si
Zaradi izjave v oddaji sedaj na sodišču vpletena v dve tožbi …

Jadranka Juras se je zaradi izjave, ki jo je izrekla decembra lani v oddaji Zadnja beseda na TV Slovenija, znašla na sodišču. "Sama pa smatram, da je velika odgovornost to, da ti hodiš na misije in tam pobijaš lokalno prebivalstvo. Velika odgovornost to, da naši vojaki sploh hodijo nekam, kjer v bistvu ne branijo Slovenije, vendar so vpleteni v globalno vojno proti terorizmu, ki traja že od 2001 in ji ni videti konca," je Jurasova povedala takrat in razbesnela obrambnega ministra Mateja Tonina ter poveljnika poveljstva sil SV Miho Škerbinca. Pozneje razložila, da je bila njena izjava vzeta iz konteksta in da nikoli ni izjavila, da so slovenski vojaki na misijah pobijajo lokalno prebivalstvo.

Za tem stoji še danes. "Seveda je bila vzeta iz konteksta in zlorabljena v politične namene oz.obračunavanje. V tistih tednih je bilo ogromno pritiska, ustrahovanja, podtikanja in obračanja besed s strani nekaterih predstavnikov te vlade, določenih medijev ter seveda posameznikov, ki so mi pisali, ter me žalili in grozili. A zdi se mi pomembno poudariti, da mi je pisalo tudi veliko število ljudi, ki so me v izjavah podprli in se tudi javno postavili na mojo stran. Menim, da imam vso pravico izražati svoja pacifistična stališča. Ustrahovanje in šikaniranje z namenom utišanja pri meni ne pade na plodna tla," je povedala za zurnal24.si in dodala: "Ta zgodba se še odvija, ker sta na sodišču dve tožbi in sicer ena je s strani predsednika sindikata SV, druga pa je moja - nasprotna tožba, ker so stvari šle zares predaleč."

Kljub temu da je tudi RTV Slovenija takrat podprla Jurasovo in potrdila, da je bila njena izjava vzeta iz konteksta, pa Jadranka od takrat ni bila več del oddaje Zadnja  beseda, čeprav je uradno uredniki niso odslovili in je še vedno del najavne špice. Takrat se je pisalo, da le začasno ni del programa, ker ima oddaja koncept menjave komentatorjev. Pri tem je ostalo vse do danes. "Kar se tiče oddaje same, morate to vprašanje nasloviti na urednika. Lahko samo povem, da me do danes nihče ni obvestil, da v oddaji ne bom več, niti ni bila to moja želja," je za zurnal24.si še dodala Jurasova. 

Tako pa je na naše vprašanje, ali so Jadranki Juras sporočili, da ne bo več del oddaje Zadnja beseda, odgovorili s TV Slovenija: "Stalna komentatorska ekipa oddaje Zadnja beseda je sestavljena iz štirih stalnih komentatork: filozofinje in publicistke Valentine Smej Novak, pisateljice Milene Miklavčič, odvetnice Katarine Kresal in psihologinje Vide Žabot. Občasno, zlasti zaradi popestritve dinamike in lažje organizacije snemalnih terminov, v komentatorsko zasedbo povabimo gostujoče ženske komentatorke; med njimi je bila tudi Jadranka Juras, ki je v oddaji nazadnje nastopila 27. decembra lani, s samostojno glasbeno točko v zaključni oddaji."

Komentarjev 27
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 16:38 22.november 2021.

    Prosim,da mi vsi,ki tako lažete,da na misijah Slovenski vojkaki pobijajo domačine pošljete link,da si to lahko preberem!! Res pa je,da rešijo marsikatero smrt med lokalnim prebivalstvon,ki bi se pobilo med sabo!! Zato sem že čez glavo sit tega RTV-ja,ki ne ...prikaži veče zna drugega kot lagati in to na stroške nas,ki plačujemo naročnino!! Imeti gosta v oddaji,ki trdi,da je vojskia nekoga ubila je sramotno in čisto prav bi bilo,da bi ta baba to dokazala ali pa kaznovati!!

  • matermila 15:52 22.november 2021.

    Nobene škode,če je v oddaji ni več.Tudi Kresalko bi morali skenslati,je naredila več škode državi,kot vsi njeni predhodniki v notranjem ministrstvu.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 15:06 22.november 2021.

    Jadranka nič bat, saj prihajajo, bodo oni povedali koliksna je cena SV!

Sorodne novice