Magazin > VIP
113758 ogledov

Jelinčič za afero vedel že dolgo, a zavoljo družine molčal

Monika Zupanc Jelinčič in Zmago Jelinčič Mediaspeed
Ločitev poslanca Zmaga Jelinčiča se zapleta tako glede skrbništva nad hčerkama kot tudi premoženja.

Od soproge Monike Jelinčič na sodišču namreč zahteva tudi vrnitev 650 tisoč evrov, ki ji jih je leta 2011 podaril za nakup parcele v Semedeli, kjer danes stoji razkošna vila. 

Jelinčiču trenutno ne preostane drugega kot čakanje. "Čakam na razpravo na socialni službi, ki jo bova imela skupaj s soprogo, da vidimo, kako bomo rešili skrbništvo nad hčerkama. To bo naslednji teden. Drži, da si oba želiva polno skrbništvo nad hčerkama. Jaz za svoji hčerki želim najboljše, kar je mogoče, in menim, da sem to jaz. Seveda, bosta imeli besedo tudi onidve, ampak bomo videli, do drugega tedna bi težko kaj rekel," je razkril za zurnal24.si. Kljub soprogini odločitvi za razhod pravi, da sam o novi ljubezni še ne razmišlja: "Ne, nimam nič. Trenutno so druge zadeve bolj pomembne, kar se tiče hčerkic in teh stvari, tisto lahko počaka."

Težava tudi delitev premoženja

Veliko bolj pa je zgovoren o domnevni ljubezni svoje soproge, podjetniku Roku Mikliču: "To vem, da je on njen partner, nimam pa kaj komentirati. Pa ne od Monike ali iz medijev, vendar vem. Že zelo dolgo časa. Nekaj sem slutil, a sem ji zaradi varovanja družine in da bi se družina obdržala bil pripravljen marsikaj pogledati skozi prste."

Nima se kaj deliti, vse je bilo moje. Tudi hiša v Ljubljani je bila že prej moja, Monika k meni ni prišla z nobenim premoženjem in tudi nobenega vlaganja ni bilo v hišo v Ljubljani ali na Obali. Na sodišče sem že vložil  zahtevo za ločitev in zahtevo za vrnitev darila. To je bil 650 tisoč evrov, ki sem ji z darilno pogodbo podaril za nakup parcela v Semedeli.

Tudi novega partnerja? "To je hecno rečeno. Trenutno se zadeva pelje, kot se pelje in tukaj ni več kaj, da bi se karkoli vračalo na stare tire. Tukaj še ene priložnosti ni," pravi, na vprašanje, ali si Monika želi nazaj, pa odgovarja: "Ne vem, to je treba vprašati njo. Jaz je ne kontaktiram. Mene zanima samo dobrobit hčerk, drugo se bo uredilo. Čeprav so neke čudne želje in razmišljanja v zvezi s premoženjem. Na sodišče sem vložil zahtevo, da mora vrniti darilo velike vrednosti, to se po zakonu vrača. Se pravi, da bi šla parcela nazaj v mojo last. Nisem za to, da bo nekdo drug sedel na mojih žuljih. Potem pa bo tako ali tako vse moje premoženje šlo hčerkama, to sploh ni vprašanje. Nima se kaj deliti, vse je bilo moje. Tudi hiša v Ljubljani je bila že prej moja, Monika k meni ni prišla z nobenim premoženjem in tudi nobenega vlaganja ni bilo v hišo v Ljubljani ali na Obali. Na sodišče sem že vložil  zahtevo za ločitev in zahtevo za vrnitev darila. To je bil 650 tisoč evrov, ki sem ji z darilno pogodbo podaril za nakup parcela v Semedeli."

Kaj pa Jelinčičev odrasli sin, mu poslanec ne misli nič zapustiti? "Za sina bomo pa videli, sedaj govorimo o ločitvi od Monike, s katero imam dve hčerki, sin je iz drugega zakona. Pri tej debati sin nima kaj zraven, to je debata med Moniko, menoj in najinima hčerkama," je še dodal Jelinčič. 

Za komentar glede skrbništva in premoženja smo poklicali tudi Moniko Jelinčič, a je njena številka nedosegljiva, na naše klice pa se ne oglaša že več tednov, odkar je odjeknila novica o ločitvi.

Komentarjev 22
  • alan43 22:02 10.oktober 2019.

    Plemeniti nima šanse. Monika preveč ve, predvsem kako je baraba brez žuljev prišel do svojega premoženja. Zmago tokrat ne bo zmagovalec.

  • AnzeSmolej 15:59 10.oktober 2019.

    #mgtow

  • ŽURFON 15:58 10.oktober 2019.

    HaHaHa večino mamic živi pri otrokih uhaha ohoho JELINČIČ IZDAJATELJ SLOVENSKEGA NARODA IN LEPEGA

Sorodne novice