Magazin > VIP
2000 ogledov

Kraljica še kar vztraja s to zelo neobičajno božično tradicijo

kraljica elizabeta II. Profimedia
Izogniti se ji ni mogoče …

Člani britanske kraljeve družine se morajo še naprej držati zastarelega protokola, ki vključuje tehtanje pred božičnim kosilom. Temu se nihče ne more izogniti.

Kraljica Elizabeta II. vsak božič organizira tradicionalno božično kosilo na dvorcu Sandringham v Nortfolku in se še vedno drži tradicionalnih običajev. Eden izmed njih pa je javnost pustil odprtih ust. Prav vsi gosti se morajo namreč stehtati in to zabeležiti, preden se usedejo za praznično obloženo mizo. Tega se držita tudi William in Kate.

Neobičajno tradicijo je okoli leta 1900 uvedel kraljičin dedek, kralj Edward VII, namen tega pa je čista zabava. Gostje se namreč ob koncu praznovanja še enkrat stehtajo in nasmejijo temu, kako dobro so se najedli. 

To pa seveda ni edini božični protokol britanske kraljeve družine. Eden izmed njih je tudi ta, da se za mizo usedejo po vrstnem redu, od najstarejših do najmlajših članov. Po kosilu morajo vsi ostati na torti in čaju, sledi sprehod po posestvu, nato pa večerja ob svečah. 

Tokrat bo za kraljico božič precej drugačen, saj bo prvi brez pokojnega moža, princa Philipa, ki je umrl aprila letos in s katerim sta bila poročena več kot 70 let. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice