Magazin > VIP
57978 ogledov

Manja iz Ljubezni po domače žrtev nasilja: Z nabreklim udom je začel božati moje boke

manja šernek POP TV
Otroštvo polno nasilja, lakote, revščine in različnih zlorab ...

Manja Šernek, ki smo jo spoznali v šovu Ljubezen po domače, ima za sabo srce parajočo življenjsko zgodbo. V otroštvu je doživela veliko hudega, a je sistem zatajil na celi črti. Po ločitvi staršev se je z mamo in njenim novim možem preselila v Dubrovnik, kjer je živela v revščini in nasilju. Mama in njen novi partner sta si bila stalno v laseh, trije otroci pa so bili temu priča. Poleg nasilja so bili nekaj časa celo brezdomci. 

"Spominjam se, ko smo spali na plaži, jedla sem pinjole iz storžev, lovila ribe na laks, brskala po smeteh, da sem lahko čez dan nekaj zaužila. Potem smo se začeli seliti. Zamenjala sem več kot štiri osnovne šole, prijateljev nikoli nisem imela - logično, saj smo se toliko selili, da je bilo težko vzpostavljati stike. Večkrat so nam izklopili elektriko, tudi vodo. Razmere za življenje so bile katastrofalne, živeli smo v neprimernih stanovanjih, kjer smo lahko bili zastonj. Denarja ni bilo, hrane tudi ne, vendar nikoli nisem kradla, kot so to počeli ostali otroci s slabo finančno strukturo. V kritičnih trenutkih sem prosjačila, večino obrokov sem dobila od dobrih ljudi, ki so delali v restavracijah, kioskih s hitro prehrano in pekarnah," se spominja Manja, ki je na Hrvaškem doživela tudi spolno zlorabo.

Bilo je tako hudo, da so njeno sestro odpeljali v sirotišnico, družina pa se je odselila v kraj Riđica, kjer se je Manja pred nasiljem v družini zatekla k sosedom, a tam doživela še eno travmatično izkušnjo spolnega nasilja. "Verjetno je mislil, da bom zaspala, vendar nisem mogla zaradi vsega sranja, ki mi je šlo po glavi. Nato se mi je približal in mi odmaknil lase iz vratu. Dihal mi je v vrat in njegova hrapava koža se je dotikala moje. Z nabreklim udom je začel božati moje boke in zadnjico, jaz pa sem otrpnila. Nikoli me nobeden ni prijel tako, in prvič sem čutila, da ima nekdo reakcijo med nogami, tako da me je bilo zelo strah. Nato mi je z eno roko počasi slekel spodnje hlačke in z udom drsal ob mojo zadnjico, nato pa mi je noge razprl in me začel masirati, med tem ko je sopel v moje lase. Vame je zdrsnil en prst, ko sem vstala," dogodek danes opisuje Manja, ki jo je pred zlorabo rešila sosedova žena.

V šoli njene težave spregledane

Kasneje se je z mamo vrnila na Jesenice, a zaradi težav z denarjem in alkoholom jo je socialna služba dodelila očetu. Tam pa so se začele zlorabe s strani mačehe, ki ji je vsakodnevno govorila, da je mama ne mara in zato ne plačuje preživnine ter nad njo izvajala psihično nasilje. V oporo ji je bil le dedek. 

"Razvila sem kopico mentalnih bolezni. Pri desetih letih sem začela dobivati panične napade, ki so se do trinajstega leta razvili v samopoškodbe in razmišljanje o samomoru. Pomoči nisem prejemala, kajti v moji družini duševne bolezni ne obstajajo. Vem, da sem bila družini v napoto, zato sem celo življenje delala na tem, da se odselim. Pri petnajstih letih, torej v prvem letniku srednje šole, sem sama poiskala pomoč in pristala na pedopsihiatriji. Zelo so mi pomagali, prejemala sem terapijo, vendar ko sem se vrnila domov, sem s strani družine dobila hladen tuš. Ker sem bila na psihiatriji, je bila to namreč ogromna sramota. Srednjo šolo sem končala v prvo, nikoli nisem imela popravnih izpitov ali kaj podobnega ter šla svoji sreči nasproti," je še razkrila Manja, ki pravi, da je danes z očetom v normalnih odnosih, z mamo sta najboljši prijateljici, z mačeho pa se prenašata. "Odpustila sem vsem, ki mi nikoli niso rekli oprosti," še dodaja. 

manja šernek | Avtor: POP TV POP TV

 

Komentarjev 3
  • Zvono 16:37 16.december 2022.

    Manipulacija, iskanje pozornosti...

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 02:02 29.november 2021.

    manji in njeni mami se vidi da ni vse ok z nima. Pozornost pa iščeta na zelo napačen način.

  • Koper 16:33 28.november 2021.

    Take stvari niso za v javnost. Punca resnično potrebuje pomoč,če take stvari razlaga celi Sloveniji.

Sorodne novice