Magazin > VIP
2600 ogledov

Modrijane so si prisvojili za 20 let!

Modrijani Osebni arhiv
Skupaj rastejo!

Modrijani bodo danes že dvajsetič zapored igrali za gasilke in gasilce v Žabnici pri Kranju, saj so jih rezervirali kar za 20 let. Blaž Švab, pevec Modrijanov, pravi: “In veste, kaj je najbolj zanimivo? Vsaka naslednja veselica z njimi je bila še boljša.”

Modrijani so v dveh desetletjih s številnimi gasilci spletli res dobra prijateljstva. “Najbolj očarljivo in ganljivo je, kako smo z leti drug drugega spremljali, kako smo odraščali. Danes skupaj z očeti gasilci spremljamo njihove otroke, kako nadaljujejo tradicijo,” se spominja harmonikar Rok Švab. Prav ti gasilci iz Žabnice so Modrijane večkrat obiskali tudi na Nočeh Modrijanov. Pravo "Noč Modrijanov v malem" pa Modrijani napovedujejo tudi v Žabnici. “Si predstavljate, kaj je to 20 let. Da že dvajsetič zapovrstjo stojiš na istem mestu, pred isto javnostjo, .. samo vsi smo malo starejši. Boste videli, to bo najboljša veselica in največja zabava,” je še povedal Modrijan Blaž Švab.

Sicer pa bodo Modrijani, ki polnijo veselice širom Slovenije praktično vsak konec tedna, naslednje dni preživeli na sosednjem Hrvaškem. Že v torek bodo nastopili na Slovenski noči na otoku Pašman, kjer poletni dopust preživlja ogromno Slovencev.V naslednjih dneh pa obljubljajo nove tri polke, posebej za poletne veselice.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

 

Komentarjev 2
  • munja 18:09 21.julij 2023.

    bobnar53, brigaj se zase, ne za druge. Če ti kaj ni všeč, ni treba gledat in poslušat - PIKA!!!

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 09:28 21.julij 2023.

    Vsem, ki poslušajo in gledajo tele pede.ajske, bi vzel državljanstvo in volilno pravico!

Sorodne novice