Magazin > VIP
18611 ogledov

Mojca Funkl po izgubah: "Kar se je dogajalo zasebno, mi na odru ni pomagalo"

zvezde plešejo, Mojca Funkl POP TV
Še vedno verjame v ljubezen.

Igralko Mojco Funkl ljubijo tako gledališki kot televizijski gledalci, a ne le zaradi profesionalnih talentov, temveč tudi njene tople osebnosti. Vedno odkrito govori o različnih življenjskih situacijah, tudi, če so zelo težke, vendar vedno z velikim spoštovanjem do vseh vpletenih. Leta 2019 in 2020 ji življenje ni prizaneslo in čeprav na odru zabava druge, se ji je zasebno zgodilo več tragedij, ki pa jih je s pomočjo družine, prijateljev, dela, narave in terapevtov uspešno prebrodila. 


Pred dobrima dvema letoma ste se ločili, doživeli smrt dveh prijateljev, bolezen očeta in selitev. Ob vsem tem pa vas veš čas srečujemo v novih projektih, ste sploh imeli kaj časa za prebolevanje in predelati žalovanja ali ste to storili tako, da ste se vrgli v delo?

Vsak žaluje po svoje. Nekateri potrebujejo mir, tudi jaz sem imela vmes čas za žalovanje, sem pa vesela, da sem imela možnost delati, ker v svojem delu uživam, a tega  ne mešam  z žalovanjem. Vse potrebuje svoj čas in nič drugače ne bi bilo, če bi gledala v zrak. Vmes se je zgodil še covid in je vse malo obmirovalo. To je na vse nas vplivalo, da smo se vseeno malo ustavili. Sicer pa še vedno pridejo trenutki, ko se spomniš na določene stvari, čeprav misliš, da si že preko, pa vidiš, lahko tudi pri čisto pri banalnih stvareh, da se te pretekli dogodki še vedno dotaknejo.

Sicer pa še vedno pridejo trenutki, ko se spomniš na določene stvari, čeprav misliš, da si že preko, pa vidiš, lahko tudi pri čisto pri banalnih stvareh, da se te pretekli dogodki še vedno dotaknejo.

Odkrito ste tudi povedali, da ste po ločitvi poiskali strokovno pomoč.

Vsekakor sem pristaš strokovne pomoči. Seveda je zelo lepo, da sem imela oporo družine in prijateljev, vsekakor pa je strokovna ura ali nasvet pomemben pri tem, da ti nekdo svetuje z distanco. Poleg tega smo odrasli in prav je, da prijateljev in družine s svojimi težavami ne obremenjujemo v nedogled. Čez nekatere stvari moraš sam, če se želiš čim prej postaviti na noge. Je pa težko najti nekoga, s katerim se ujameš. Sama sem imela dve terapevtki, ki sta delovali usklajeno, kar je bilo zelo dobrodošlo. Veliko sem se tudi naučila. Predvsem tega, da če nečesa ne moreš spremeniti, se moraš naučiti s tem spoprijeti in živeti naprej, kar se mi zdi tudi dober zgled otrokom. Poleg psihičnih tegob sem v tistem obdobju pešala tudi fizično, težave sem imela s srcem, težko sem spala in nenačrtno hujšala. Takrat mi je kolegica Tanja Ribič svetovala Futuristic kliniko, intravenozne terapije, ki so bile velika fizična podpora mojemu izčrpanemu telesu. Poleg naštetega pa je zelo pomagala narava, svež zrak, moja otroka in tudi delo, ki ga rada opravljam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mojca Funkl (@funklmojca)

Vemo, da je igralski urnik nepredvidljiv, podobno tudi urnik vašega bivšega partnerja Gregorja Grudna. Kako ste se v starševstvu organizirali po ločitvi?

Organizirala sva se tako, da je otrokom najlažje, da najmanj trpita pri teh potovanjih sem ter tja. Na koncu se tudi z bivšim partnerjem uspeš zmeniti, nekako. Kako prideš do tega, da se zmeniš? O tem lahko povem le, da sama nekaterih metod ne bi uporabljala. Kot sem že povedala, naučila sem se, da če nečesa ne morem spremeniti, to sprejmem in poskušam narediti tako, da bo za nas tri najboljše. Če bo mama v redu, bosta tudi fanta v redu, delam s fokusom na tem. Zanju in zase.

V kakšnih odnosih ste danes z bivšim možem?

Sprejmeš, kot je.  Na začetku sem iluzorno mislila, kako bomo to speljali, a sva v korektnih ločenskih odnosih in skupaj vzgajava dva fanta.

Kako pa je sedaj v gledališču MGL, kjer sta zaposlena oba z bivšim soprogom? 


Že od nekdaj sva z Gregorjem bila gledališka kolega, ko sva prišla v gledališče na vaje, predstave. Tako je še vedno.

Pri meni je tako, da skrajnosti iz zasebnega življenja na odru niso dobrodošle, pa če so pozitivni ali negativni. Zasebno moram biti jin in jang, v ravnovesju, da dam na odru lahko vse od sebe.


Vam kot igralki pomaga, da že po poklicni plati znate bolje operirati s čustvi ali v zasebnih zadevah te veščine odpovejo?

Pri meni te veščine ne pridejo prav, ker jih zasebno ne uporabljam. Kar pri takih situacijah privre na dan, je tvoja osebnost, značaj, pomaga pa pomoč terapevtov, da veš, kaj narediti, ko je hudo. Kar se je meni dogajalo zasebno, mi na odru ni pomagalo. Mene so te težave zablokirale in sem na odru morala poiskati druge substitute. Pri meni je tako, da skrajnosti iz zasebnega življenja na odru niso dobrodošle, pa če so pozitivni ali negativni. Zasebno moram biti jin in jang, v ravnovesju, da dam na odru lahko vse od sebe.

Trenutno vas spremljamo v seriji Sekirca v med, kaj pa vam zasebno pomeni denar kot umetnici in kot mami, ki mora preživeti družino? Sta to dve finančni "vesolji" ali vzporedni? Kako bi ravnali, če bi, tako kot v seriji, zadeli na loteriji?

Meni denar pomeni ravno toliko, da mi ni treba razmišljati o njem. Je neka nuja, račune moraš plačevati, ne želim pa, da je to fokus. Težava postane, če se znajdeš v denarni stiski, takrat je to fokus. Denarja je dovolj, je moje mnenje, lahko bi ga le malo drugače razdelili. Sama ga ne potrebujem veliko. Upam pa, da če bi zadela na loteriji, da bi z denarjem delala drugače kot v seriji. Verjamem, da znam boljše z denarjem (smeh). Zagotovo bi najprej odplačala kredite,  delati pa ne bi nehala. Se mi le zdi, da moramo nekaj ustvarjati. Mene bi pobralo, če mi v življenju ne bi bilo treba nič več.

Kaj pa ljubezen, je na vidiku kaj svežega?

Sem velik optimist, a naj to ostane za mojimi zaprtimi vrati. Ne bom nič izpostavljala. Verjamem v ljubezen, to lahko povem. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice