Magazin > VIP
23967 ogledov

Na TV Slovenija se vračata priljubljena voditelja

Melani Mekicar RTVSLO
V petek, 29. 9. 2023, se na prvi program Televizije Slovenija vrača priljubljena glasbeno-humoristična oddaja V petek zvečer.

Gledalci bodo petkove večere z začetkom ob 20. uri ponovno lahko preživljali v družbi voditeljev Melani Mekicar in Blaža Švaba, ob spremljavi odličnega benda Diamanti ter ekipe prekaljenih humoristov. Tokratna sezona oddaje V petek zvečer prinaša dve novi rubriki, in sicer rubriko Na glavo ter dobrodelni kviz Glasbenik sem.

Glasbenim uspešnicam, preoblečenim v nove glasbene aranžmaje, v glasovnih barvah najboljših slovenskih vokalistov, se v letošnji sezoni pridružuje nova rubrika Na glavo. V tej bodo glasbeni izvajalci na svoj način izvedli pesem, katere od njih res ne bi pričakovali. Pripravlja se kar nekaj na glavo obrnjenih priredb.

Oddaja se je v novi sezoni povezala tudi z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Preko njihovega sklada Glasbenik sem, se bo tudi s pomočjo gledalcev pomagalo mladim iz socialno šibkejših okolij. Osnovni cilj kviza ima dobrodelni namen, ozaveščanje, da lahko učenje in izobraževanje v glasbi predstavlja nek mejnik ali postane celo bistvena sprememba v kakovosti življenja mladih. Na tak način bodo mladi nadobudni ljubitelji glasbe lahko razvijali svoj glasbeni talent ali pa lažje prišli do svojega glasbenega instrumenta. Osrednja glasbena gosta bosta s pomočjo para mladih pomočnikov, katere smo že spoznali v različnih mladinskih oddajah Televizije Slovenija, sodelovala v kvizu. Pri zbiranju sredstev nam bodo pomagali tako gledalci (preko SMS na 1919 bodo lahko vtipkali DARILO5 in prispevali 5 evrov) kot tudi podjetja.

V premierni oddaji sezone predstavljamo glasbeno premiero skupine Flirrt, zapeli bodo Marko Pezdirc, Veseli Dolenjci, Bratje Kavkler, Žan Serčič s Šakali, ansambla Vzrock in Aktual, Uroš in Tjaša, Godalni kvartet C'est la Vie, Challe Salle, Čudežna polja, Saša Lešnjek, Kikifly in Stil. V dobrodelnem kvizu glasbenike zastopata Saša Lešnjek in Challe Salle s podporo izjemnega para bratov, tekmovalcev zadnje sezone kviza Male sive celice, Filipa in Naceta Maležiča.

Melani je nedavno sicer razkrila, da jo v službi vedno nekdo osvaja. Več o tem TUKAJ. 

Komentarjev 11
 • sam1 08:12 26.september 2023.

  Te dvojice pa res ni bilo potrebe vračati pred male ekrane......

 • ana77 07:00 26.september 2023.

  Nikoli već moja familija ne bo gledala rtv slo in tudi plaćevali ne bomo već.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 20:10 25.september 2023.

  A so tej frklji že povečali joške da bo upravičeno nosila dekolte.

Sorodne novice