Magazin > VIP
14423 ogledov

To danes počne nekoč zelo znani obraz Pop TV Boštjan Lajovic

Boštjan Lajovic Špela Mohorič
Vrača se na voditeljsko mesto ...

Se še spomnite Boštjana Lajovica? Nekoč je v družbi Darje Zgonc vodil priljubljeno informativno oddajo 24 ur in bil eden najprepoznavnejših voditeljskih obrazov. Danes je kot svetovalec za odnose z javnostmi zaposlen na Ministrstvu za infrastrukturo, že ta petek pa se vrača na voditeljski stolček, a ne na Pop TV.

Na Uradu vlade Republike Slovenije za komuniciranje (Ukom) pripravljajo namreč prvi vladni podkast z imenom »GOVSI podkast«. Gre za (video) podkast Vlade Republike Slovenije, s katerim širijo ustaljene načine obveščanja in komuniciranja z javnostjo ter krepijo transparentnost vladnega delovanja. Podkast bo za poslušanje in ogled dostopen na vseh priljubljenih platformah za podkaste, kot so Apple, Spotify, Amazon, Googlovi Podkasti ter na vladni spletni strani GOVSI podkast, vladnem kanalu na YouTubu ter vladnih družbenih omrežjih.

Prvi podkast bo na voljo že 19. januarja 2024. Izbor prve teme ni naključen. Letos praznujemo 20 let vstopa Slovenije v Evropsko unijo in zvezo Nato, s 1. januarjem letos pa je Slovenija za dve leti postala nestalna članica Varnostnega sveta Združenih narodov. Za prva gosta smo zato izbrali ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon in ministra za obrambo Marjana Šarca, oddajo pa bo vodil Boštjan Lajovic, so sporočili na spletni strani gov.si. 

Vlada RS | Avtor: Instagram Instagram

Podkast bo v celoti nastajal v produkciji in v prostorih Ukoma, Lajovic pa ne bo edini voditelj. Imeli jih bodo več. Praviloma bodo to zaposleni v državni oziroma javni upravi, po potrebi (glede na vsebino epizode) pa bodo sodelovali s kakšnim zunanjim sodelavcem oziroma sodelavko. Oddaje bodo predvidoma objavljene ob petkih dopoldne, za zdaj načrtujejo eno do dve oddaji na mesec, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 2
  • Anja1956 12:45 16.januar 2024.

    Slovenska vlada uradno podpira nacistične sisteme !

  • natalija1 10:30 16.januar 2024.

    Ob dvajsetletnici vstopa v EU in NATO, sta pa absolutno najbolj zaslužna sogovornika Fajonka in Šarec, no morda bi to lahko bila tudi Kovačeva Nikica in Jenullov Jaško , kar bi bilo na vladinem podkastu celo bolj pravično.

Sorodne novice