Magazin > VIP
6107 ogledov

Naš resničnostni zvezdnik kot sanjsko presenečenje za nevesto!

Anže Kuplenik
1/8
Nastja Kovačec
Uau, kako lepa in intimna poroka ...

Trenutno aktualni MasterChef Slovenije Anže Kuplenik in tekmovalka Jerneja Trofenik Dimnik, sta na poroki poskrbela za hrano. Anže je pripravil jedi, Jerneja pa je poskrbela za sladico. Anže nam je povedal še nekaj več o presenečenju.

Kako je prišlo do tega, da si bil ravno ti presenečenje?

Uf, tale zgodba je bila čisto naključje. Šlo je za zaključni projekt akademije za organizatorje porok, ki ga izvaja Infinity events. Ena izmed soorganizatork pri tem projektu me je vprašala, če bi bil pri tem pripravljen sodelovati, saj so nujno potrebovali kuharja. Zadeva se mi je zdela zanimiva. Skozi pogovor sva prišla do ugotovitve, da gre v bistvu za nevesto, ki je moja nekdanja učiteljica. To je bila zares samo pika na i, da sem sodelovanje potrdil. Dogovorili smo se še, da bo to za nevesto in ženina presenečenje.

Kakšna je nevestina zgodba v povezavi s tabo in Jernejo? Je navijala zate, si te je želela spoznati …

Nevesta Sonja Kokalj je bila v osnovni šoli moja učiteljica. Učila me je biologijo, kemijo, naravoslovje in gospodinjstvo. Med učenci je bila zelo priljubljena, radi smo jo imeli. Čeprav smo z njo preživeli le eno šolsko leto, smo vzpostavili res dober odnos. Tudi kaj dobrega smo skupaj spekli in skuhali. Zanimivo je to, da se vse od osnovne šole nisva nič videla. Kar pa se tiče oddaje MasterChef, mislim, da sem imel s strani Sonje kar močno podporo. Sicer pa si je tudi sama želela, da bi prišel na dom in skuhal večerjo – ravno zato, je bila to lepa priložnost za izpolnitev želje in presenečenje.

Kako je uspelo presenečenje. Na fotografijah je videti, da te je zelo veselo poljubila …

Presenečenje je uspelo vrhunsko! Res, bolje bi že težko bilo. Sonja tega ni pričakovala, to pove tudi njena reakcija. Vrisk navdušenja, smeh in veselje. Seveda sva se objela in tudi dva poljuba na lička sta padla. Še jaz sem bil ganjen. Lepo je videti, ko lahko nekomu tako močno polepšaš tak dan. 

Kaj sta z Jernejo pripravila za večerjo?

Jaz sem pripravljal slani del pogostitve, Jerneja pa sladki. Pripravil sem hladno predjed, to so bili ravioli rdeče pese, polnjeni z zeliščno skuto in dimljenim lososom, zeleni drobljenec, pečena rdeča pesa in domača majoneza. Za toplo predjed je bil ribji bisque, tortelin polnjen s sardelami in rozinami ter kapesanta. Za glavno jed pa sem pripravil goveja lička v vinski omaki s konjakom, pommes duchesse, kremo rdeče pese in brokoli. Jerneja je pripravila sladico, to je bil mandljev crumble z oljem vrtnice, vanilijev žličnik, meringa prah liofiliziranimi jagodami in posušeni cvetovi vrtnice. Pripravila je tudi poročno torto z okusom vanilije in jagode ter sladki kotiček, ki so ga sestavljali čokoladni cupcakesi z malinovim polnilom, lešnikove lučke, kornetek tortice in krofki z bučnimi semeni, vanilijevo kremo, prelivom pistacije ter krofki z vanilijevo kremo s koksom in pasijonkinim polnilom.

Sta bila na poroki le mladoporočenca ali so bili tudi svati?

Na poroki sta bila le mladoporočenca, kar pa ni vezano na trenutno stanje s Covid-19.

Sta kuhala na ladjici? Kakšna izkušnja je bila to?

Glavni del kuhanja je seveda potekal na ladjici. Oba sva del predpriprave naredila že doma. Definitivno je bila zelo zanimiva izkušnja. Zame je bilo to prvič, Jerneja pa je na jadrnici že kuhala. Moram reči, da se mi je na trenutke kar vrtelo, kot da bi bil pijan (seveda nisem bil haha). Je bilo na ta račun kar nekaj smeha. Sicer pa se je bilo potrebno nekoliko znajti in organizirati, saj prav veliko prostora ni bilo.

Prijave na novo sezono MasterChefa pa so že odprte. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice