Magazin > VIP
1749 ogledov

Naš voditelj in botanik mokri sanje celo Avstralcem!

Jan Robin Instagram
Jan Robin, nekdanji voditelj oddaje Infodrom, z ljubeznijo do sobnih rastlin in svojim vročim telesom osvaja več kot 17 tisoč Instagram sledilcev. Simpatičnega Korošca pa so opazili celo Avstralci.

Od kje izvira vaša ljubezen do rastlin?
Rastline in naravo imam rad že od nekdaj. Spomnim se, da sem še kot otrok z babico zasajal prve grede, s teto gojil afriške vijolice, kasneje ko smo kupili hišo, pa sem se lotil zasnove okolice.  Kot študent sem se posvetil bolj sobnim rastlinam, zadnji dve leti pa sem svojo zbirko resnično nadgradil in imam v svojem stanovanju približno 90 rastlin.

Jan Robin | Avtor: Instagram Instagram
Kombinacija vašega telesa in vse pozornosti, ki jo namenjate vašim "hišnim ljubljenkam" se zdi zmagovalna kombinacija, kako se je rodila ta ideja?
Čisto naključje. Na Istagramu sem začel objavljati fotografije, ko sem z rastlinami opremljal stanovanje in nato videl, da je veliko mladih, ki bi si želeli opremit stanovanje oz. ozeleniti njihove prostore, ampak žal nimajo znanja. In prav takim je namenjen moj Instagram. Da pritegnem mlade, da bodo imeli več sobnih rastlin in ugotovili, da je to izjemen hobi. Glede fotografij zgoraj brez, ki jih je samo nekaj, nastale so naključno, ne sramujem se svojega telesa, so pa rastline še vedno na prvem mestu. In tudi nobene tendence ni, da bi šlo v drugo smer. Lahko še omenim, da sem bil s strani spletne strani #boyswithplants (fantje z rastlinami, op. a.) izbran kot edini Slovenec, katerega fotografije bodo v istoimenski knjigi, ki v oktobru izide v Avstraliji. In ne samo to, doletela me je celo čast, da bo moja fotografija na naslovnici knjige.

Kaj jim šepetate, da vam tako uspevajo?
Po izobrazbi sem kemik in ne verjamem v drugo kot zadostno mero svetlobe, pravo količino vode in občasno gnojenje.

Ali tudi kakšno dekle tako vestno zalivate kot svoje rastline? Dobite veliko ponudb "urejanje vrtičkov"?
Vprašanja se mi zdijo rahlo neprimerna. 

Šalo na stran, katera so vaša tri zlata pravila za lepe in zdrave sobne rastline?
Zlato pravilo pri vzgoji sobnih rastlin je ... ne zalivaj preveč. Bolje manj, kot preveč.

 

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice