Magazin > VIP
15159 ogledov

Naš voditelj po poplavah živel pri sosedu, po štirih mesecih končno doma

Uroš Bitenc
1/4
Osebni arhiv
Radijec Uroš Bitenc je z ženo, hčerko in hišnimi ljubljenčki po štirih mesecih končno spet doma.

Avgustovske poplave so prizadela tudi našega radijca Uroša Bitenca in njegovo ženo, igralko Anteo Mramor Bitenc. Kako je Uroš s supom iz hiše reševal ženo, hčerko in pasje ljubljenčke, smo poročali avgusta, pred prazniki pa se je mlada družina po več kot štirih mesecih končno lahko vrnila v svojo hišo.

Uroš je za Žurnal24 povedal, da ga je prenova poplavljene hiše v Trzinu, ki sta jo z ženo kupila šele pred kratkim, do sedaj stala 30 tisoč evrov, čaka pa ga še sanacija okolice in zaščita pred morebitno novo katastrofo, ki si je seveda nihče ne želi. Kljub avgustovski izkušnji pravi, da o selitvi na bolj varno območje ne razmišlja.

Družino Bitenc je za čas prenove pod streho vzel njihov sosed, živeli so v njegovi mansardi, prav tako pa jim je veliko pomagal tudi Radio 1, kjer je Uroš zaposlen. "Zelo so mi šli na roko z izrednim dopustom, da sem lahko saniral škodo in veliko naredil sam, saj so mojstri trenutno polno zasedeni," je za Žurnal24 povedal Uroš, ki je znesek prenove, torej 30 tisoč evrov, pokril iz različnih virov. 6 tisočakov je dobil od zavarovalnice, 2 tisočaka od Rdečega križa, barve in nekaj ostalega materiala prek donacij Zveze prijateljev mladine, prijavil pa se je tudi za sredstva matične Fundacije Radia 1. Ko so radijci avgusta organizirali dobrodelni maraton, je svojo hišo pustil v kaosu in pomagal sodelavcem pri zbiranju sredstev, tako kot to počne že vrsto let.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uros Bitenc (@urusb)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice