Magazin > VIP
6796 ogledov

Naša pevka se je v ljubezni večkrat opekla, njena zgodba pa je pravi navdih!

zlomljeno srce Žurnal24 main
O svoji grenki izkušnji posnela prvenec, s katerim se lahko poistovetimo skoraj vsi ...

Žuta je novo ime na domači glasbeni sceni, na katero je že takoj na začetku vstopila z osebno izpovedno skladbo, ki opisuje življenjsko situacijo, v kateri se je znašel že marsikdo izmed nas, če ne kar večina. Pod umetniškim imenom Žuta se ne skriva Urška Kolbe, ki je v svojem glasbenem prvencu '10 let' opisala nesrečno ljubezensko zgodbo, ki pa se ji je žal ponovila kar dvakrat.

"Situacija se je zgodila pred leti, a se mi je podobna nedavno ponovila tudi z očetom mojih sinov. Vsi smo se kdaj opekli in se še bomo, a pomembno je, kako to sprocesiramo. Meni je zagotovo pomagala tudi glasba in moja dva otroka, ki sta me rešila. Sedaj dajem prednost sebi in njima. Tudi na ljubezenskem področju se dogaja, a sedaj v nove odnose vstopam zelo previdno, saj sem se iz svojih lekcij nekaj naučila. Še vedno so trenutki, ko srce poskoči in te premakne v znano iluzijo, a se ta danes hitreje razpoči, da lahko vidim jasno sliko," odkrito pove Žuta. 

Kljub temu da je nedavno posnela šele prvenec, pa bi mu z lahkoto rekli zvezdniški, saj so ji pri ustvarjanju tega pomagala zveneča glasbena imena, s katerimi si deli tudi prijateljske zgodbe. Ko je bila skladba z besedilom postavljena, so ji na pomoč priskočili njeni stari znanci in izkušeni glasbeniki. Pod taktirko Tadeja Koširja, so Jernej Kržič, Gašper Peršl, Jakob Zlatinšek, Tina Marinšek in Kristjan Crnica na novo aranžirali in posneli pesem v ljubljanskem studiu Metro, pod budnim očesom prej omenjenega producenta Janeza Križaja. Za videospot je zaslužen Blaž Bačar v sodelovanju z ekipo BITI-pozitivci-DIC.

"Pesem govori o tem kako imamo ljudje dve plati. V življenju se srečamo z raznimi ovirami in konflikti, takrat se ponavadi odzovemo čustveno. Lahko se preprek lotimo mirno in razumno ali pa nas zavede ego in ponos. Tu se pokaže boj z samim seboj, ki sem ga želela prikazati s pesmijo in videospotom. Gre za mojo osebno zgodbo, hkrati pa verjamem, da je to zgodba nas vseh, ko se znajdemo v težkih trenutkih." je še zaupala Žuta.

Komentarjev 1
  • Kondor 15:54 18.junij 2023.

    Nas ta hoče prepričati, da so vsi drugi krivi ona pa nič?

Sorodne novice