Magazin > VIP
16160 ogledov

Nina Osenar razkrila, česa si tako močno želi po ozdravitvi

Nina Osenar Saša Despot
Dvomila je, da bo še kdaj stala na odru.

Po težkem obdobju, ko je dolgotrajna bolezen močno ogrozila njeno življenje in je iskreno dvomila, da bo še kdaj stala na odru, bo gledalce in poslušalce v vlogi gostiteljice festivala Popevka pozdravila Nina Osenar. Priljubljena voditeljica in pevka je velika oboževalka slovenske popevke in zna na pamet vse nepozabne melodije, ki so za vedno zapisane v naših srcih in nam vračajo vero v moč glasbe.

To bo njen prvi javni nastop po petih letih in ob tej priložnosti sporoča: "Najdražji moji, neskončno se veselim, da je moje zdravje toliko izboljšalo, da bom na ta magični večer z vami delila ljubezen do glasbe in praznovala 60. rojstni dan najlepšega slovenskega glasbenega festivala. Naj vam zaupam še eno svojo srčno željo: želim si, da bi nekoč tudi sama zapela z orkestrom v tekmovalnem delu Popevke. Petje je namreč še vedno moja velika ljubezen in moja duša še vedno hrepeni po glasbenem ustvarjanju. Želje se namreč takrat, ko človek zboli, reducirajo na eno samo: željo po ozdravitvi. Po dolgi bitki z boleznijo tako ostanejo res samo tiste stvari, po katerih hrepeni naša duša. In v meni zares tli ta močna iskra, tiha želja, da bi spet pela."

Nini se bo kot sovoditelj pridružil akademski igralec Jure Kopušar, ki v zadnjem času blesti v naslovni vlogi slovenskega pop-rokovskega muzikala Povodni mož.

Gledalci in poslušalci bodo lahko slišali deset novih skladb bolj in manj uveljavljenih izvajalcev v tem vrstnem redu: Dinamitke (s skladbo Frajer), Veronika Strnad (s skladbo Ljubim), Maja Založnik (s skladbo Mika me), Andraž Hribar (s skladbo Sanjam), Amaya (s skladbo Rdeče), Saša Lešnjek (s skladbo Sama), Gedore (s skladbo Od tu do tam), Mia Guček (s skladbo Nove slike), Bosaznova (s skladbo Ljubi me, ljubi nocoj) in Lea Likar (s skladbo In vendar dva). V soboto, 29. oktobra zvečer, bo samo ena skladba po izbiri gledalcev postala najboljša popevka leta 2022, strokovna žirija pa bo podelila še pet drugih nagrad. Neposredni prenos festivala bo ob 20.00 na TV SLO 1, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Maribor, Radiu Koper in www.rtvslo.si.

Komentarjev 3
  • ana77 10:39 19.oktober 2022.

    Nina vse dobro

  • Majazmaja 09:01 19.oktober 2022.

    Ženska je, kot je rekla, "izgorela" tako zelo, da nekaj tednov (mesecev?) ni mogla vstati iz postelje. Zdaj pa vprašanje: od česa je izgorela, če že nekaj let ničesar ne dela? Se pa strinjam s predhodnico: nihče je ni pogrešal ...prikaži večl ne kot voditeljico in ne kot pevko. Kot voditeljica ni imela samo nosljajočega glasu in izjemno negledljivega in neposlušljivega nastopa, pač pa tudi neprebavljivo nadležen smeh.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 08:42 19.oktober 2022.

    No, jaz je nisem pogrešala prav nič, ker mi je punca annoying za znoret. Njen noslajoč glas mi je zoprn in mislim, da nam bo vsem naredila uslugo, če se v glasbene vode ne bo podala. Mislim, da je tudi ...prikaži več kot voditeljico ni nihče pogrešal. Je pa tudi mimo, da si na račun svoje bolezni zdaj, ko se vrača v "lajf", pozornost išče.

Sorodne novice