Magazin > VIP
12867 ogledov

Nov škandal na britanskem dvoru: Zlorabil naj bi 11-letnega dečka

pogreb kraljica Elizabeta II. kralj Karel III. princesa Anne princ Andrew princ Edward Profimedia
Z njim si je bil kralj Karel zelo blizu.

Prastric kralja Karla III., lord Louis Mountbatten, je obtožen zlorabe dečka, ki naj bi se zgodila v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, v razvpitem domu za otroke Kincora v Belfastu, na Severnem Irskem. Sodišče bo sodno razpravo začelo danes.

Arthur Smyth je stopil iz anonimnosti in podal obtožbe proti stricu pokojnega princa Philipa. Trdi, da ga je Lord Mountbatten dvakrat zlorabil, ko je bil star 11 let. Grof je sicer umrl leta 1979, ko je IRA razstrelila bombo na njegovi ladji. 

Odvetnik Arthurja Smytha je povedal, da je bila civilna tožba zaradi domnevne malomarnosti in kršitve dolžnosti skrbnega ravnanja sprožena proti več državnim organom. Dom Kincora je deloval od maja 1958 do oktobra 1980, ko je odjeknil škandal s spolnimi zlorabami. Zgodovinska preiskava zlorabe v instituciji je pokazala, da je bilo v Kincori zlorabljenih 39 dečkov, leta 1981 so zaradi zlorabe 11 dečkov zaprli tri moške.

V nedavnem poročilu policijske varuhinje človekovih pravic za Severno Irsko je Marie Anderson zapisala, da  so bile pritožbe nekaterih nekdanjih prebivalcev doma o tem, da policija ni raziskala obtožb o spolni zlorabi v Kincori, "legitimne in upravičene" ter da pretekla preiskava ni zajela vsega, kar se je v resnici dogajalo. 

 

Komentarjev 2
  • oneh 14:03 18.oktober 2022.

    V demokratičnih državah preiskujejo domnevne spolne zločine osumljencev, kateri so že več kot 40 let mrtvi. Pri nas pa dnevno odkrivajo kosti katere so posledica zločinskosti komunističnih zločincev pa ne preiskujejo niti še živih osumljencev. Bo potrebno še veliko svobode ...prikaži več in plesov levakov, da bomo lahko pomislili zgolj na "d" od demokracija.

Sorodne novice