Magazin > VIP
19179 ogledov

Tako šaljivo je Karel III. komentiral svoje naduto obnašanje

Kralj Karel III. youtube
Tokrat je prišel pripravljen.

Kralja Karla je že med podpisovanjem zaprisege zmotilo, da mu niso umaknili črnila, zato je takrat hitro poklical služabnike, namesto da bi črnilo umaknil sam. Ob podpisovanju pa mu je bilo črnilo že drugič v napoto, takrat ga je premaknil sam, a ob tem naredil jezno grimaso, ki ob tem zgodovinskem trenutku, ki so ga spremljali milijoni po vsem svetu, ne bo šla v pozabo.  

Zagata s pisali se je ponovila sredi septembra, ko sta kralj in kraljica spremljevalka odpotovala na Severno Irsko. V sklopu dogodka je bilo predvideno, da se kraljevi par podpiše v knjigo. In tu se je spet zapletlo. Kralja je najprej vznemirilo že dejstvo, da se je zmotil pri zapisu datuma, nato pa mu je puščalo še pero, s katerim je pisal. "Ne prenesem te preklete stvari," je rekel, medtem ko je z robčkom poskušal z rok odstraniti črnilo. Pri tem je dodal, da se to dogaja "prekleto vsakič".

Ta teden pa je ob obisku Dunfermlina ubral bolj sproščen pristop. Ko so ga prosili za podpis v knjigo gostov, je prišel pripravljen in izvlekel svoje pisalo, da bi se izognil morebitnim neprijetnostim. Ko je pisalo predal soprogi, ji je zašepetal, da so "te stvari temperamentne" in se široko nasmehnil. 

Kralj Karel III. | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice