Svet
40109 ogledov

Posnetek kralja Karla III. šokiral javnost

kralj Karel III. Epa
Novi angleški monarh se je kmalu po začetku vladavine znašel v neprijetni situaciji.

V ponedeljek je svetovna javnost spremljala slovesnosti ob pogrebu kraljice Elizabete II. Njena sedem desetletij dolga vladavina je pustila globok pečat v Združenem kraljestvu, novi kralj bo le stežka dosegel takšno raven priljubljenosti.

Po smrti kraljice so bila v ozadje potisnjena mnenja tistih, ki monarhijo vidijo kot simbol izkoriščevalskih časov. Nekdanji nogometaš, danes pa analitik na priljubljeni radijski postaji TalkSport Trevor Sinclair je bil suspendiran, potem ko je po objavi novice o kraljičini smrti tvitnil: "Rasizem je bil v Angliji zakonsko ukinjen v šestdesetih letih, a ima še naprej plodna tla za rast. Zakaj bi torej temnopolti ljudje žalovali?"

Charlesov oče princ Filip je bil pogosto tarča kritikov in tudi komikov, saj je skozi svojo dolgo kariero sprejemanja gostov in obiskov v tujih državah izustil številne izjave, ki bi jih lahko vzeli kot diskriminatorne. A Filip je bil iz drugih časov, so radi dodali.

Pogreb kraljice Svet Svet Harry izzval pravcati škandal. "Hudo nespoštovanje, vzemite mu vse!"

Karel III. je z eno svojih uvodnih potez kot vladar še dodatno prilil olja na ogenj. Ob pozdravljanju ljudi, ki so želeli stisniti roko kralju, si je, hote ali nehote, nakopal nove kritike.

Stiskal je dlani čakajočih, vse dokler ni prišel do temnopoltega moškega. Tega je "preskočil", nato pa pozdravil naslednje podanike. Na družbenih omrežjih so hitro vzniknili komentarji, ki so Karlu III. pripisali rasistična nagnjenja.

Več kot 250.000 ljudi je ure in ure čakalo v več kilometrov dolgih vrstah, da bi se poklonili pokojni britanski kraljici Elizabeti II. v dneh pred njenim ponedeljkovim pogrebom v Londonu, je sporočila britanska vlada.

V Veliki Britaniji so se medtem danes vrnili v običajno življenje, ki je bilo po smrti priljubljene monarhinje 12 dni prekinjeno zaradi številnih spominskih slovesnosti in žalovanja.

Komentarjev 10
  • 4krogci 06:19 21.september 2022.

    No sej take poteze potem potrdijo izjave od herija in megan....sej slej kot prej pride stvar na dan.

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 21:05 20.september 2022.

    Rasist....

  • Ender3 20:48 20.september 2022.

    Potem pa obsojajo Dominiko, ki se ni hotela rokovati z kriminalcem in kolovodjo sekte..

Sorodne novice