Magazin > VIP
3740 ogledov

Nov udarec za britansko monarhijo: Vložena tožba o spolni zlorabi

britanska kraljeva družina Profimedia
Govorice in obtožbe se bodo končno razjasnile na sodišču …

Virginia Giuffre trdi, da jo je kraljičin 61-letni sin, princ Andrew, seksualno zlorabil, ko še ni bila polnoletna. To naj bi se zgodilo kar trikrat. V newyorškem domovanju Jeffreja Epsteina in v Londonu. Tožbo je vložila na sodišču v New Yorku, princ vse obtožbe še naprej zanika. 

Virginia, ki je danes stara 38 let, trdi, da se je princ z njo seksualno zapletel, kljub temu da je vedel, da je mladoletna in da je žrtev trgovanja z ljudmi. Primer bi lahko že zastaral, a zakon o otroških žrtvah zvezne države New York, sprejet leta 2019, osebam, ki so preživele spolno zlorabo v otroštvu, omogoča, da vložijo tožbo, ki je sicer že zastarala ali potekla. 

Virginio Giuffre svet pozna kot eno od žensk, ki naj bi jo zlorabil princ Andrew. Predstavil ju je obsojeni pedofil Jeffrey Epstein, ki si je v zaporu sodil sam. Leta 2001, ko je bila Virginia stara 17 let, jo je Epstein pripeljal v London. Epstein in njegova tedanja partnerka Ghislaine Maxwell sta Virginio v nočnem klubu Tramp predstavila Andrewu, ki je mladenko povabil na ples.

"Tako nagnusnega plesalca v življenju še nisem videla. Njegov znoj je deževal po meni,“ je povedala Giuffre, ki se lahko prinčevim izgovorom, da se ne spomni, da bi jo spoznal, in da se v tistem času ni mogel znojiti (Zakaj, lahko preberete TUKAJ.), lahko le grenko nasmehne. "Pravim, da je to sra***. Ve, kaj se je zgodilo, in tudi jaz vem, kaj se je zgodilo. Le eden on naju govori resnico.“ Ko so zapustili omenjeni klub, ji je Maxwell dala napotke, kaj se od nje pričakuje. "V avtu mi je rekla, da moram za Andrewa narediti to, kar počnem za Jeffreyja. Postalo mi je slabo.“ S princem je tistega večera imela spolne odnose v hiši Maxwellove. Virgini je Epstein leta 2002 omogočil potovanje na Tajsko, da bi izpopolnila svoje znanje o masaži. Tam je Američanka spoznala svojega bodočega moža ter z njim pobegnila. Sedaj par, ki ima dva sinova in hčer, živi v Avstraliji.

princ andrew | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice