Magazin > VIP
13736 ogledov

Nuša Derenda: Toliko zasluži z megalomanskim koncertom

Nuša Derenda
1/5
Osebni arhiv
Letošnje leto je tudi v znamenju dvajsete obletnice glasbenega delovanja pevke Nuše Derenda.

Ne glede na to, kakšen je vaš okus za glasbo, ne moremo mimo dejstva, da je Nuša Derenda ena največjih pevskih div pri nas. To je ta teden še enkrat dokazala na velikem koncertu v Cankarjevem domu, ki ga je priredila v čast svoji 20 obletnici glasbenega delovanja. 

Nuša, ki drži roke nad vsako odločitvijo, s tem, ko natančno izbere svoje sodelavce, katerim nato predvsem zaupa, je svojemu zvestemu občinstvu priredila pravo poslastico, tako za ušesa kot za oči. O njenem talentu je škoda govoriti, najlepše mu je namreč prisluhniti. Je pa Nuša tudi tokrat poskrbela, da je bilo tudi kaj za videti, saj prizna, da so ji tako kostumi kot scena izredno pomembni. 

Med dvournim koncertom je namreč zamenjala kar štiri toalete, ki jih je za njo ustvarila oblikovalka Jernej P. Zhembrovskyy. "Z Nejko je super sodelovati. Je hitra, iznajdljiva, ima dober občutek za estetiko in tudi za funkcionalnost, kar je na takih koncertih izrednega pomena. Poleg tega pozna mojo postavo, tudi  jaz se danes bolje poznam, nekaj svojih idej imam, nato pa se prepustim. Moram zaupati ljudem, ki jih izberem. Ravno tako sem pomirjena vedno, ko me liči Luka Luka in tako je bilo tudi tokrat," pravi Nuša, ki je svoje štiri obleke povsem priredila repertoarju, ki ga je za ta večer izbrala. Ker je bila od dveh do šestih na odru in vadila, je za popoln izgled tako ostalo le slabi dve uri priprav. 

In koliko denarja naša pevka porabi za tako glamurozne oprave? "Te ljudje so vsi zelo prizemljeni in lahko povem, da sem včasih za te zadeve zapravila veliko veliko več, preveč. Težko govorim o denarju, ker z vsemi redno sodelujemo, tudi kompenziramo, tako da je o ceni enega celotnega izgleda res težko govoriti," ostaja skrivnostna Derenda. Kaj pa izkupiček celotnega projekta? Nuša pravi, da bodo po napolnjeni dvorani Cankarjevega doma lahko zadovoljni, če bodo na računu ugledali pozitivno nulo. "Tak koncert je predvsem promocijske narave in se za tako obletnico že skoraj spodobi. Je kot nekakšna osebna izkaznica za naprej," dodaja.

Na koncertu, na katerega se je Nuša pripravljala že od novembra, sta z bendom in simfoniki intenzivno sodelovala Sašo Gačnik in Patrik Greblo, spisala glasbo in note, tukaj pa so še plesalci, komik Tilen Artač, pr ekipa in še bi lahko naštevali. Le eden pa je tisti, ki Nušine ideje vsa ta leta zvesto podpira, in to je njen mož Frenk. 

 

Komentarjev 5
  • SLOCowboy 10:20 22.marec 2018.

    Naslov je: Nuša Derenda: Toliko zasluži z megalomanskim koncertom. In koliko zasluži?

  • Snežinko 09:15 22.marec 2018.

    Spet pretiravate... Nuša je daleč od tega, da bi bila "ena največjih pevskih div". Je čisto povprečna pevka, samo "ena izmed njih". Glas je sicer poslušljiv, a svetlobna leta daleč od "angelskega". Kot drugo se zadnjih...10 let ni nič slišalo ...prikaži več od nje, tako da njena kariera ni ravno 20 let ampak 20 let z 10-letnim premorom. Koliko velikih hitov pa je imela? Enega, dva...?

Sorodne novice