Magazin > VIP
10955 ogledov

Od 200 znanih Slovencev sta se na klic pomoči odzvali le dve!

Sneg za božič Profimedia
Zavod PIT, ki se bori tudi proti pasjim borbam, je za pomoč pri promociji prosil tudi znane Slovenke in Slovenci, na apel pa sta se odzvali le dve estradnici ...

Zavod PIT  je neprofitna dobrodelna organizacija, ki se ukvarja z reševanjem, zaščito in pravicami živali. Delujejo na področju Slovenije in izven meja Slovenije. Dosegli so spremembe zakona o zaščiti živali, višje kazni za kršitelje in se še naprej trudijo, da bi bile sprejeti tudi ostali naši predlogi. So aktivni pri boju proti pasjim borbam. Ozaveščamo javnost o odgovornem skrbništvu in lastništvu živali in se trudijo, da bi se živali prenehale obravnavati kot predmeti temveč kot živa bitja, piše na spletni strani Zavoda. 

Zavod PIT je v decembrskih dneh za pomoč zaprosil tudi kar 200 znanih Slovencev in Slovenk, a je bil odziv precej skromen. "Danes smo na našem Instagram profilu @pitstopanimal naredili objavo in poslali inboxe preko 200 znanim, slavnim slovenskim estradnikom. V upanju, da le podelijo story … namenijo 1 sms sporočilo … od vseh 200 in več sta to storili le dve osebi ... Katarina Čas in Špela Grošelj ... Veliko spoštovanje in lepa hvala. Vsi ostali so apel ignorirali. ISKRENA HVALA in spoštovanje damama za srčnost," so zapisali na njihovi Facebook strani, čeprav pravijo, da vseh odzivov še niso pregledali, zato ne bi radi komu naredili krivice. 

Zavod trenutno skrbi za 140 kužkov, ki jih imajo na zdravljenju, operacijah ali pa čakajo na posvojitev in okoli 200 prostoživečih kužkov, ki jih hranijo. Pomagate jim lahko z  sms-om PIT5 na 1919. "Imeli smo tudi akcijo Božiček za en dan in Slovenci in Slovenke so množično darovali, ker sredstva resnično potrebujemo. Tam, kjer drugi hodijo mimo, mi pomagamo. Cele družine so se odpovedale darilom, da bomo skupaj lahko pomagali kužkom in tudi Osnovne šole Celje, kar se mi zdi izredno pomembno, da že otroke učimo spoštovanja do tistih, ki imajo manj ali skoraj nič. Ponavadi je tako, da najraje pomagajo tisti, ki tudi sami nimajo veliko. Naši veliki podpornici pa sta tudi oblikovalka Gordana Grandošek Whiddon in voditeljica Tanja Kocman," je povedala članica zavoda, Blanka Kapus Passecker.  

Komentarjev 15
  • tiocennavs 04:53 27.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • noeduki 01:51 27.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Frensiolla
    Frensiolla 00:28 27.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice