Magazin > VIP
3523 ogledov

Oriana Girotto v krizi našla novo poslovno priložnost

Oriana girotte Žurnal24 main
Lepa voditeljica ne počiva in je takoj zavihala rokave …

Oriana Girotto, ki je že dve desetletji stalnica naših TV zaslonov, je pravi multipraktik. Lepotica namreč ni le televizijka, temveč tudi že več let dela kot turistična vodička, prevajalka in tiskovna predstavnica. Že v času koronakrize ni počivala in objokovala poslovne usode, pač pa zavihala rokave in se lotila poučevanja italijanščine preko spleta.

Sedaj pa se je pridružila še novi turistični tržni niši, ki jo sicer organizira društvo regionalnih turističnih vodnikov (ARGOS). Oriana bo namreč vodila izlete po Ljubljanici, kjer si boste lahko iz kanujev in kajakov ogledali najlepše mesto na svetu in izvedeli marsikaj novega. "Izlet je zanimiv za vse tujce, ki živijo v Sloveniji, mojih Italijanov je okoli 1500, pa tudi za vse Ljubljančane, da svoje mesto vidijo iz ribje perspektive," pravi Oriana. Za eno urico turističnega ogleda s kanujem ali kajakom v družbi simpatične vodičke boste odšteli le okoli 10 evrov, takšen vodni izlet po prestolnici je primeren tudi za otroke. 

Sicer pa je tudi Oriana v času koronakrize izgubila del posla, pred krizo je bila namreč zelo aktivna uslužbenka ljubljanskega Mini teatra, a se je zdaj gledališka dejavnost na žalost ustavila. "Sedaj sem spet malo aktivirala ta svoj s. p. in imam v rokavu več stvari hkrati, če spet slučajno do česa pride. Prevajam za hotele, učim italijanščino na spletu, delam na RTV Slovenija in vodim," je zaupala Oriana, ki ima polne roke dela tudi doma, saj je mamica najstniku in malčku.

Oriana Girotto | Avtor: Instagram Instagram

 

 

Komentarjev 1
  • porko2 08:29 07.junij 2020.

    A je spet kakšnega nonota, z veliko denarja omrežila?

Sorodne novice