Magazin > VIP
21840 ogledov

Pop TV s spremembami: To so tekmovalci nove sezone MasterChefa

MasterChef Pop TV
Kmalu bomo lahko spremljali novo sezono najbolj priljubljenega kulinaričnega šova.

Deveta sezona odpira vrata, skozi katera je entuziastično vstopilo 16 novih tekmovalk in tekmovalcev z enako misijo: postati nov MasterChef Slovenija. Pod uro, ki bo neusmiljeno priganjala nov razred tekmovalcev, so jih počakali prekaljeni sodniki, vrhunski chefi in dobri prijatelji Luka Jezeršek, Bine Volčič in Karim Merdjadi

Produkcijska ekipa je letos zakuhala nekaj oddaj več. Kuharsko tekmovanje si boste namreč lahko kmalu ogledali na Pop TV, dan prej pa na Voyo.Ker bo več oddaj, bo tudi več kuhanja. "Pri marsikateri nalogi gre na balkon le en tekmovalec, sodniki pogosto sploh ne bodo okušali vseh krožnikov, ampak bodo pri takšni nalogi izbrali le tiste krožnike, ki obetajo dovolj, da si zaslužijo okušanje," je zaupala kreativna producentka oddaje, Kaja Belčič. 

Tudi zaradi oddaje postajamo bolj kulinarično izobražen narod, so prepričani sodniki. "Vidik kulinarične izobrazbe gledalcev se nam zdi zelo pomemben, zato že pri samem snovanju izziva vedno mislimo na gledalca in na to, kaj bi se lahko on naučil iz tega," je razložil Luka Jezeršek. "V devetih letih, verjamem, smo marsikateri družinski jedilnik spremenili na bolje," ga je najprej dopolnil Bine Volčič, Karim Merdjadi pa dodal: "Zelo velik odziv je tudi pri mlajših otrocih, osnovnošolcih. Nemalokrat se mi zgodi, da me na ulici ustavijo otroci in starši ter povedo, da nas spremljajo in radi skupaj kuhajo."

In o katerih receptih iz oddaje bo letos govorila vsa Slovenija? "V sezoni, ki prihaja, bodo gledalci lahko videli, kako narediti res dober bananin kruh. Vsi ga radi delamo, pa smo le redko zadovoljni z njim. Karim nas bo naučil en res dober in tudi enostaven recept s piščancem, to bo zagotovo kuhala vsa Slovenija. Vesela sem tudi, da nas bo obiskal Bruno – tokrat v vlogi četrtega sodnika za en dan," je še povedala Belčičeva. 

Veliko vlogo pri ustvarjanju projekta ima tudi prijateljstvo med sodniki, saj se, kot pravijo, med seboj 100-odstotno podpirajo in radi snemajo skupaj. "Veliko zabave je tudi v zaodrju, zato se vedno veselim snemanj," je priznal Bine. "Vsi trije se zavedamo, kaj je naše delo in kakšen mora biti rezultat. Pri tem ni polovičarstva. Tako kot ga ni v našem poslu," je zaključil Karim. 

MasterChef | Avtor: Pop TV Pop TV

Deveti naziv MasterChef Slovenija bo domov odnesel/la samo en/a, prav tako tudi denarno nagrado v višini 50 tisoč evrov. Prav vse pa čakajo nepozabne izkušnje, neprecenljivi nasveti in nenapisani listi v kuharski zgodbi. In kdo so tekmovalci nove sezone? Z Dolenjske Zala Pungeršič, Anja Fir, Sabina Jeršin; s Primorske Barbara Nonis, Marko Lapajne, Saša Košuta; z Gorenjske Marko Vertačnik, iz Ljubljane Brina Robinik Kobal, Žiga Škvorc, Nik Marolt, s Posavja Lucijan Lipovšek, s Štajerske Aljoša Galun, Tilen Belošević, iz Prekmurja Sandra Dobaj, s Koroške Špela Leskovar ter s Hrvaške Doris Vlah

Komentarjev 2
  • tilen0 11:30 24.februar 2023.

    Kreativna Direktorica Kaja 🤣🤣🤣 nisi ti nic novega izumila/kreirala.. to je v Master Chefu drugod ze nekje 4, 5 let...

  • Soljatar 09:56 24.februar 2023.

    res ste že dosadni s tem kuhanjem, k da je to ne vem kaj....

Sorodne novice