Magazin > VIP
21040 ogledov

Primerno? Znana Slovenka Golobu: "Veš, da imaš mojo številko"

Robert Golob Žan Kolman/KPV
Je to primerna komunikacija?

Na Instagram stani Roberta Goloba danes pozornost zbuja posnet telefonski pogovor med premierjem in dobitnico treh Michelinovih zvezdic Ano Roš.

"Živijo, Ana, Robert tukaj. Čestitke, sem slišal, da ti je uspelo, kar ni še nobenemu Slovencu ali Slovenki," je premier začel telefonski pogovor, Roš pa mu je na to odgovorila: "Da, saj ni nič posebnega, samo trdo delaš." V nadaljevanju pogovora je Golob čestital njenemu celotnemu timu, Ana pa mu je odgovorila in poslala objem: "Imaš moj telefon, veš, da te podpiram v vsem in stojim za tvojim trudom. Veš, da me imaš na svoji strani, kadarkoli, ti samo reci."

Spontan pogovor med znancema, ki pa je bil posnet in objavljen na Instagram strani Roberta Goloba. Je takšna čestitka primerna in kje jo je morda polomil premierjev komunikacijski tim? "Ne bi rekel, da je to dobro načrtovana PR-akcija, pač pa zgolj posledica dejstva, da živimo v ekonomiji pozornosti, in pogosto je to za politike na tako visoki ravni - in tudi tako zelo zaposlene, kot naš premier verjetno tudi je - bolj prekletstvo kot pa neko stremljenje za izpostavljanjem. Mislim, da ima premier popolnoma legitimno pravico, da čestita državljanu ali državljanki za zgodovinski dosežek. Sogovornica, v tem primeru Ana Roš, kulinarične genialka in kreativka, je bila pa pač zvesta sama sebi, torej spontana in vihrava v komunikaciji, zato je pogovor na tej ravni izpadel kot neka interakcija dveh znancev povsem brez protokola. Mogoče si je komunikacijska ekipa za družbena omrežja celo zaželela, da je vse čim bolj spontano, ker to doživi največ izplena všečkov na družbenih omrežjih, a se po moje ni izšlo po njihovih pričakovanjih," za Žurnal 24 pravi kreativni direktor, pisatelj in predavatelj Aljoša Bagola, ki se ga upravičeno drži vzdevek oglaševalski guru. 

Bagola izpostavlja napako, ki si je Golobova ekipa ne bi smela privoščiti: "Zdi se mi, da - čeprav gre za režiran družbenomedijski pomenek - je treba funkcijo premierja spoštovati in ga zato vikati in nagovoriti z gospod premier ali če bi šlo za našo predsednico, pač z gospa predsednica. Vsi pa vemo, v kakšni ihti stvari dandanes potekajo na družbenih omrežjih, kjer je treba trenutek izkoristiti takoj, če ne si že prepozen. Ko so bile Michelinove zvezdice podeljene, se je to zdela strategu ali kreativcu v komunikacijski ekipi pravšnja ideja, ki jo je treba takoj unovčiti. A kot pravim, je nenehna družbena medijska prisotnost za politike na tako visoki ravni pogosto zoprna, ker imajo urnik prenatrpan z veliko pomembnejšimi stvarmi in morajo nato po priporočilu strokovnjakov na hitro biti na razpolago še za 'spontano' družbenomedijsko vsebino. Pričakovati, da imajo čas, da se ukvarjajo z vsebino in nadzorujejo objavo na Instagramu je pa seveda naivno, saj so prezaposleni z vodenjem države in veliko pomembnejšimi stvarmi, kar volivci, roko na srce, od njih tudi pričakujemo in zahtevamo. Zato tega ne moremo naprtiti premieru kot tudi Ani Roš ne, ker je bila le zvesta sebi. Gre torej za ne ravno posrečeno presojo komunikacijskega tima, kar pa se dan danes v silovitosti in številu objav lahko pripeti vsakemu."

Komentarjev 27
  • slavica6 12:05 23.september 2023.

    BLIŠČ ON BEDA POPLAVLJENE SLOVENIJE, kOLIKO DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA SMO DALI - sto- ZA ZVEZFICE. iN KOLIKO sLOVENCEV SI LAHKO PRIVOŠČI OBROK V hIŠI fRANKO....

  • kapljač 01:15 23.september 2023.

    Aha , tudi Golob se je že javno začel norčevati iz ljudi. Nekaj podobnega "butastemu narodu"

  • dd 17:38 22.september 2023.

    Korupcija z obeh strani.

Sorodne novice