Magazin > VIP
3179 ogledov

Princeso premagale solze, so krive zdravstvene težave?

Mette-Marit
1/10
Profimedia
Ganjena do solz.

Na Norveškem so državni praznik končno spet praznovali kot pred začetkom pandemije. Dan državnosti, 17. maja, s sodržavljani vedno praznuje tudi norveška kraljeva družina. Princesa Mette-Marit je s soprogom Haakonom znana po tem, da odkrito izkazuje svoja čustva. Ko so včeraj skupaj z otrokoma in kraljico Sonjo ter kraljem Heraldom mahali z balkona, so Mette-Marit premagala čustva in je potočila nekaj solz. Zagotovo je bil včerajšnji dogodek čustven za vse, saj zadnje dve leti bučna praznovanja s paradami niso bila mogoča. 

Da so princeso premagale solze, je takoj opazila njena hčerka, osemnajstletna Ingrid Alexsandra, ki je mami namenila dotike in objeme sočutja. 

Za  princeso časi niso lahki. Kot smo že poročali, ji močno nagaja zdravje. Leta 2018 se je razvedelo, da ima pljučno fibrozo (brazgotinjenje pljuč). Njeni zdravniki predvidevajo, da gre za avtoimunsko bolezen, ki je neozdravljiva.  Dvor je takoj po postavljeni diagnozi ukrepal in omejil njene odgovornosti. Princesa pa se je morala ločiti tudi od projekta, ki ji je zelo pri srcu - fundaciji "Kronprinsparets Fonds". Od avgusta 2021 ne sedi več v upravi. Cilj fundacije je mlade skozi projekte spodbuditi k aktivni udeležbi v družbi. 

Z Norveške pa je pred dnevi  prišla še ena slaba novica. Haakon in Mette-Marit sta bila povabljena na tridnevni izlet na Švedsko, kamor sta tudi odpotovala, a Mette-Marit  je zaradi slabega počutja obisk predčasno prekinila in odpotovala domov. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.