Magazin > VIP
23834 ogledov

S temi besedami je Kate potolažila svoje otroke

kate middleton, princ george Profimedia
Le z nekaj preprostimi besedami ...

Princesa Kate je pretekli konec tedna v posneti izjavi, ki se po spletu razširila kot požar, po več mesecih molka priznala, da so ji diagnosticirali raka in da je v zgodnji fazi prejemanja kemoterapije. V osebnem sporočilu, ki ga je BBC posnel na vrtovih gradu Windsor, je povedala, da so njeno stanje odkrili po večji operaciji trebuha januarja. Po tednih ugibanj o njenem zdravju je dejala, da sta z možem, princem Williamom, potrebovala čas, da sta situacijo pojasnila svojim trem otrokom, 10-letnemu Georgeu, osemletni Charlotte in petletnemu Louisu.

Kdor je posnetek pozorno poslušal, je tudi slišal, s katerimi besedami je ob predaji slabe novice Kate potolažila svoje tri otroke. "To je bil seveda velik šok in z Williamom sva delala vse, kar je v najini moči, da bi vse uredila v dobro naše mlade družine," je dejala. "Kot si lahko predstavljate, je to trajalo. Potrebovala sem čas, da sem okrevala po večji operaciji, da sem začela zdravljenje. Najpomembnejše pa je, da smo vzeli čas, da smo Georgeu, Charlotte in Louisu vse razložili na način, ki je primeren zanje, in jim zagotovili, da bom v redu. /.../ Kot sem jim povedala, sem v redu in vsak dan močnejša, s tem, da se osredotočam na stvari, ki mi bodo pomagale ozdraveti, v mislih, telesu in duhu," je v posnetku povedala Kate in s tem razkrila, kako je novico predala otrokom.

Čustveni posnetek prelomnica za britansko kraljevo družino 

Vendar pa je čustveno video sporočilo, v katerem je Kate sama, neposredno, sporočila novico javnosti, pomenilo tudi "prelomnico" za kraljevo družino. Hiša Windsor je že dolgo znana po pristopu "nikoli ne razlagaj, nikoli se ne pritožuj", ko gre za njihovo strategijo odnosov z javnostmi. Toda Kate je sama povedala svojo zgodbo in spregovorila o zdravstvenih izzivih, s katerimi se spopada, kar nakazuje na resen preobrat v kraljevi strategiji komuniciranja z javnostmi.

Strokovnjak Duncan Larcombe je v oddaji The Royal Beat na True Royalty TV razložil, zakaj je pristop Kate, ki državi in svetu razlaga svojo odsotnost, tako pomemben: "Mislim, da ta videoposnetek predstavlja konec mantre 'nikoli se ne pritožuj, nikoli ne razlagaj'. Jasno je, da smo vstopili v kraljestvo, kjer nam bodo stvari razložene. Torej, če se bo palača v prihodnosti 'borila' tam, kjer bi prej ostala tiho, potem mislim, da je to prelomnica."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:18 31.marec 2024.

    Spet ta avtor odgovoren za žurnalizem !

Sorodne novice