Magazin > VIP
10340 ogledov

Saški Lendero spet uspel veliki met

Saša Lendero Facebook
Dela ji ne manjka ...

Saška Lendero in njen partner Miha Hercog že šest let uspešno ustvarjata šlagerje za avstrijsko založniško hišo Schedler Music, ki je vodilna na področju tovrstne glasbe v Avstriji, Nemčiji in Švici. Lenderova pravi, da sta za njih ustvarila že okoli 400 skladb, nekatere izmed njih so se uvrstile tudi na prva mesta glasbenih lestvic. Da sta v tem uspešna, se očitno zaveda tudi založba, saj so jima te dni že drugič podaljšali pogodbo. 

Lenderova, ki zaradi korone ni nastopala že od marca, pravi, da pretežno živita od tega dela, še vedno pa skladata tudi za domače izvajalce. Na zadnje sta ustvarila božično skladbo za Špelo Grošelj, veliko sodelujeta tudi z Domnom Kumrom.

"Če naju kakšen projekt pritegne ali imava ustvarjalca rada, skladbo ustvariva tudi za naše glasbenike. Ustvarjati v svojem jeziku in za naše občinstvo je velika ljubezen. Je pa potem tako, da dosti več časa ne ostane in je kovačeva kobila bosa," pravi Saška, ki si bo vseeno odtrgala čas, da do pomladi ustvari tudi kakšno pesem zase. 

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:09 20.januar 2021.

    Super, da sta uspela tudi v tujini!¨Če prav razumem celo olj kot na domači sceni.

Sorodne novice