Magazin > VIP
16240 ogledov

Strokovnjak industrije za odrasle objavil posnetek Helene Blagne

helena blagne POP TV
Posnetek Helene Blagne iz leta 1992.

Voditelj, urednik in novinar Iztok Gartner, ki je najbolj znan po avtorski erotični oddaji Gartnerjev bordel, je na svojem Facebook profilu objavil posnetek Helene Blagne iz leta 1992. "Takole je leta 1992 prepevala naša glasbena diva Helena Blagne. Še Greta Garbo bi bila ponosna na njeno obrazno mimiko," je ob posnetku, na katerem Helena poje skladbo Sirota, zapisal Iztok. 

Naša glasbena diva je bila na posnetku stara 28 let, lansko leto jih je dopolnila 60, postavna pa je še vedno kot takrat, ko je leta 1992 prepevala v oprijetih črnih hlačah ter v črni jakni z resicami in globokim dekoltejem. 

Helena Blagne se je rodila na Jesenicah, na oder pa prvič stopila, ko je bila stara rosnih 12 let. Na profesionalno pevsko pot se je podala leta 1986, ko je na festivalu Makfest s pesmijo Ko te ni dobila prvo nagrado občinstva in prvo nagrado strokovne žirije.  Pri tej nagradi seveda ni ostalo. "Po prodaji nosilcev zvoka je Helena Blagne najbolj uspešna slovenska pevka vseh časov, saj je doma in po svetu prodala več kot dva milijona plošč," piše Wikipedija.

Odlični albumi pa niso edina stvar, s katerimi se lahko pohvali Helena. Z Dunajskimi dečki je kot prva slovenska glasbenica marca 2011 napolnila Areno Stožice. Med največjimi hiti slovenske glasbene scene je kar nekaj Heleninih pesmi, med drugim tudi skladbe Vrniva se na najino obalo, Ko ugasnejo luči, Ker ga ljubim, Grenko vino, Macho, zgrabi za krtačo, Ti boš vedno prvi in Kar bo, pa bo.

Helena Blagne | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 26
  • Kmodri_ 19:09 20.januar 2024.

    Naj se preimenuj v Vagne!

  • www 15:52 20.januar 2024.

    Se ena vaska spaka...

  • Kmodri_ 13:40 20.januar 2024.

    Nekam kislo...

Sorodne novice