Magazin > VIP
100584 ogledov

Tako si je pol leta po ločitvi življenje uredila Renata Peterka

Primož in Renata Peterka RTV4/ zurnal24.si
Pravi, da včasih ne ve, kako vse to zmorejo ...

Ločitev nekdanjega smučarskega skakalca in manekenke, Primoža in Renate Peterka je letos odmevala tudi po medijih, a prah se je počasi polegel in s tem tudi življenje lepe rjavolaske, mamice treh otrok, ki je letos dopolnila štirideset let.

"Uradno sva se ločila pred pol leta, eno leto pa je že, odkar z otroci živimo sami. Za nas se ni veliko spremenilo, še vedno so otroci večino časa z mano. V redu smo, po selitvi smo končno malo zadihali in živimo normalno. Vsi trije se ukvarjajo s športom, sin z nogometom, starejša hči skače, mlajša pa se je po poškodbi zob med skoki, ki jo počasi sanirajo, odločila za ritmično gimnastiko. Vsi trije so tako zrasli gor in šport je vedno bil tisti prosti čas, ko so lahko stvari in energijo dali ven. Z otroci imam veliko srečo, vsi trije so moja 'štanga' in se jaz učim od njih," pravi Renata, ki ima v kratkem veliko razlogov za veselje. Sin Maj je namreč dopolnil 18 let, sama je praznovala štirideseti rojstni dan, v tem šolskem letu pa družino čakata tudi matura in valeta. 

Poleg službe priznava, da včasih še sama ne ve, kako vse to zmorejo, sploh, ker imajo otroci tako veliko športnih obveznosti, zato sina že nagovarja, da bi naredil vozniški izpit. Pravi, da o Primožu ne želi govoriti, predvsem zaradi otrok, ki so jih po ločitvi nadlegovali celo novinarji. Prizna le, da nista v stikih in da o njem ve le to, da v Kranjski Gori trenira kitajske skakalke. 

Komentarjev 5
  • Pepe007 10:11 06.november 2019.

    Rezultati vrhunskega športa pri otrocih so žal lahko kruti. Vsi ne obstanejo, ko odrastejo. Primož je največje uspehe dosegel okrog 18-ega leta in še zdaleč ni edini skakalec, ki je pozneje plačal visoko ceno, ko je odrasel. Očitno te skoki ...prikaži več in slava v otroštvu ne pripravijo na realno življenje.

  • Majazmaja 08:57 06.november 2019.

    Želim ji vse lepo, Primožu pa tudi - da se končno spravi v red. Škoda, ker je raje izbral pijančevanje kot družino. Renata se je trudila in (pre)dolgo je zdržala. Že takrat, ko sta začela, smo se mnogi spraševali, kako je lahko z njim.