Magazin > VIP
52531 ogledov

Tanja Ribič se je zgrudila, šele nato je sledil preobrat

Tanja Ribič Filip Djurič
Igralka je razkrila, da je njena popolna postava le posledica in ne cilj.

Tanja Ribič bo letos dopolnila 54 pomladi, na nedavnih počitniških fotografijah v kopalkah, pa je še vedno videti zelo postavna. A naša gledališka, televizijska in filmska igralka odkrito pove, da popolna postava nikoli ni bila njena prioriteta. Da je videti, tako kot je, je morala najprej poskrbeti za zdravje. 

"Enostavno ti mora klikniti, da spoznaš, da je vse v tvojih rokah. Da ni šolskega sistema, ki bi nas učil od malih nog, kako skrbeti za zdravje, kako si priskrbeti hrano, kako se boriti s stresom. Danes ne obstaja sistem, ki bi zares skrbel za malega človeka. Ko se znebiš vzorcev, ki nam jih diktira korporativni kapitalizem, in ki jim vsi inertno sledimo, ko vidiš, da na policah, kjer piše posebna prehrana, sploh ni posebna, ampak bolj normalna kot na ostalih policah, potem je to prvi korak v pravo smer. Običajno se to začne,  ko se srečaš s kakšnimi zdravstvenimi težavami," pravi. 

"Pred nekaj leti sem se na lepem zgrudila. Bila sem izčrpana. Bila sem vsejedka in ponosna sem bila, da nisem okrog ničesar komplicirala. Jedla sem vse. Vsega po malem, misleč, da je to uravnotežena prehrana. Meso iz masovne živinoreje, preveč pšenice, kravje mleko … Po dolgih raziskovanjih sem ugotovila, da mi ravno ta živila najbolj škodijo. Ko sem črtala te stvari z jedilnika, so se mi odprla vrata v svet pestrejših in bolj hranljivih živil. Običajno te mora nekaj prisiliti v spremembo. Nagrade pa sledijo na več področjih. To, da sem imela več energije in da se mi je telo izklesalo, je samo posledica skrbi za zdravje. Zdi se mi tudi škoda zapravljati čas v fitnesih. Raje s to energijo naredim kaj koristnega na vrtu ali pa grem hodit, teč," je njen recept za zdravo telo in duha. 

Pravi, da vedno posluša svoje telo in sledi materi naravi, rezultati pa so vidni tudi na prvi pogled, čeprav to ni njena prioriteta. "Gledala sem fotografijo z neke plaže iz sedemdesetih. Sami vitki ljudje, le eden obilnejši med njimi. Danes je podoba obrnjena. Najde se še tu in tam kakšen bilder. Mislite, da si ljudje sami izberejo, da bodo debeli. Oni samo jejo, kar jih zamika, kar jih privabi z reklam. Tistim, ki pa jim to prodajajo, pa ne vem, ali jim je v mislih skrb za potrošnikovo zdravje. Enostavno poskušam razmišljati s svojo glavo, skušam poslušati telo in slediti materi naravi, kolikor se le da," še dodaja.

 

Komentarjev 6
  • fuck.islam 17:30 29.marec 2022.

    V srednji šoli je imela nekaj številk manjše joške ... in podoben okus za ogabne bosance

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:27 29.marec 2022.

    Izgleda fantastično ampak če bi še to avšasto obnašanje malo v red spravila ne bi bilo pa tudi nič narobe. Enostavno ji ne paše.

  • jakec1575 09:21 29.marec 2022.

    Hja. Govori o zdravju, pol ma pa silikone. Glede prehrane se pa strinjam. Mleko je za male kravice, ne odrasle ljudi.

Sorodne novice