Magazin > VIP
4773 ogledov

Temu je britanska kraljeva družina popustila prvič po 30 letih

Fergie
1/4
Profimedia
Po skoraj treh desetletjih prvič skupaj v javnosti.

Nekdanja zakonca princ Andrew in Sarah Ferguson sta se skupaj pojavila na tradicionalnem božičnem sprehodu v cerkev. To je prvič po skoraj 30 letih, da so par skupaj opazili v javnosti.

Kljub temu da princ je leta 2019 odstopil s kraljevih dolžnosti in so mu bili zaradi povezav z obsojenim spolnim prestopnikom Jeffreyjem Epsteinom odvzeti vojaški naslovi, se je princ Andrew v ponedeljek pojavil s kraljevo družino v cerkvi v Norfolku. Pridružila se mu je bivša žena Fergie (kot ljubkovalno imenujejo vojvodinjo Yorško). Njena udeležba je bila presenečenje, saj se Fergie božičnemu sprehodu kraljeve družine v cerkev ni pridružila že od zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja. Par se je ločil leta 1996, vendar sta princ Andrew in Fergie ostala prijatelja, celo živita na isti lokaciji, v Royal Lodgu v Windsorju. Nekdanjima zakoncema sta se pridružili njuni hčerki, princesa Beatrice in princesa Eugenie.

Princ Andrew je sicer obdržal svoj naziv vojvode Yorškega in ohranil svoje mesto v vrsti za nasledstvo prestola, trenutno je osmi, za otroki princa Harryja in Meghan Markle. Vendar pa v nobeni uradni vlogi ne uporablja več naziva "Njegova kraljeva visokost". Čeprav princ Andrew ne opravlja več kraljevih dolžnosti, se še vedno udeležuje družinskih dogodkov. Septembra lani se je pojavil na pogrebu kraljice Elizabete, čeprav ni smel nositi vojaške uniforme kot preostali člani družine. Izjema je bila bedenje princev v Westminster Hallu, ko so štirje otroci Elizabete II., kralj Karel, princesa Anne, princ Andrew in princ Edward, simbolično stražili okoli krste svoje matere in nosili uniforme. Princ Andrew se je maja udeležil tudi kronanja kralja Karla in kraljice Camille.

Fergie je vedno branila svojega bivšega moža. "Bila sva tam drug za drugega – veste, ko sem v preteklosti šla čez res slabe čase, je bil Andrew vedno tam. Je izjemno prijazen in zelo dober dedek," je povedala nekoč. Letos je 64-letna vojvodinja zbolela za rakom na dojkah in uspešno prestala operacijo.
 

Komentarjev 1
  • 4krogci 14:13 27.december 2023.

    Sepravi začel vabit tud bivše žene, k jim je svojih ljudi začelo primankvat za napolnit cerkev....se malo pa bo vsa sluzincad tam sedela....ja konc se počasi tudi njim bliza!

Sorodne novice