Magazin > VIP
8189 ogledov

To na odpoved voditelja pravi Planet TV, on razkriva podrobnosti

Denis Malačič Instagram
Ker pravijo, da je zapisal neresnice, je razkril ozadje dogajanja pod novim urednikom.

Včeraj smo objavili zapis novinarja, urednika in voditelja informativne oddaje Planet 18 na Planet TV Denisa Malačiča. Malačič je dal odpoved, po njegovih besedah zaradi gonje, ki jo pod novim odgovornim urednikom izvajajo proti LGBTIQ+ skupnosti in ki ji odkrito pripada tudi sam. S 1. 12. 2023 se je ekipi Planet TV kot odgovorni urednik informativnega programa namreč pridružil Uroš Urbanija. 

Za komentar smo prosili tudi Planet TV, pravijo, da so Denisove navedbe neresnice. "Žalosti nas, da se je naš nekdanji novinar in voditelj odločil za takšno nenadno potezo. Svoj zapis je delil javno, še preden je o tem obvestil svojega nadrejenega in vodstvo Planet TV. V medijski hiši Planet TV smo zaskrbljeni nad obtožbami, ki so se v medijih pojavile s strani našega nekdanjega zaposlenega, saj očitana dejanja niso v skladu s politiko Planet TV. Zapisanih neresnic ne komentiramo, želimo pa mu vse dobro na njegovi nadaljnji poti," so sporočili s Planet TV.

"S strani televizije in gospoda Urbanije sem bil označen za lažnivca"

A Malačič za Žurnal24 navaja konkretne dogodke, zaradi katerih se je odločil, da ne želi biti več del oddaje Planet 18. "Nisem pristaš tega, da se umazano perilo pere v javnosti, včerajšnjo objavo sem spisal z namenom, da pojasnim, zakaj sem se umaknil in dal odpoved, pri tem pa sem tudi želel, da ostane. Sem pa bil s strani televizije in gospoda Urbanije označen za lažnivca, zato dodatno pojasnjujem še sledeče: v ponedeljek, 4. decembra, smo imeli skupni spoznavni sestanek z novim odgovornim urednikom, Urošem Urbanijo. Vsak od prisotnih se je na kratko predstavil. Ker sem na njegovem Twitterju zasledil komentar s čestitko za LGBTIQ+ predstavnika v voditeljskih vrstah Planeta, sem ga prosil, da naj moja spolna usmerjenost nikakor ne vpliva ne na moje delo ne na samo pozicijo. Gospod Urbanija mi je zatrdil, da ne bo tako, da človeka ne ocenjuje na podlagi njegove spolne usmerjenosti, temveč na podlagi njegove pripadnosti in samega dela. Nato sem dodatno pojasnil, da me je tega strah zaradi jasne sovražne agende, ki se je gre madžarska politika do naše skupnosti. Glede na to, da je Planet TV v madžarskem lastništvu in dejstvu, da naša dosedanja uredniška politika ni bila takšna, kot so si jo želeli lastniki, so bili moji pomisleki kljub poskusom prepričevanja, da živim v zmotnem prepričanju, na mestu, saj se je le štiri dni kasneje (v petek, 8. decembra) v naši informativni oddaji znašel prispevek, ki je problematiziral mavrične trakove na nogometnih prvenstvih (z jasnimi usmeritvami novinarju, kako je treba prispevek zapeljati), nato pa je v ponedeljek, 11. decembra, sledil še sklop, v katerem s(m)o se spraševali, ali imajo državni voditelji dvojna merila, ko obsojajo sežig mavrične zastave, ne pa tudi puljenja zastavic, ki smo mu bili priča na oktobrskem shodu za življenje, shodu protu pravici do splava," pojasnjuje Malačič. 

Ker ga v ponedeljek ni bilo v službi, so ga o nameri uredništva obvestili sodelavci. "Takoj sem kontaktiral dnevno urednico in odgovornega urednika ter jima pojasnil, da se umikam in dajem odpoved, saj se s tovrstno uredniško politiko ne strinjam. Prepričan sem namreč, da bi tovrstno poročanje prej ali slej doletelo tudi mene osebno, na kar pa nisem mogel in ne morem pristati. Pravico in dostop do varne prekinitve nosečnosti zagotavlja 55. člen ustave. Omogoča svobodo, avtonomnost, integriteto in dostojanstvo vsake ženske. Pravica do splava je navsezadnje civilizacijski dosežek, zaradi česar shoda, ki nasprotuje pravici do splava, ne morem enačiti z bojem za pravice LGBTIQ+ skupnosti, niti se mi to ne zdi na mestu.Se pa žal s strani konservativne miselnosti, ki ni omejena zgolj na politiko, temveč vpliva tudi na medije, celotno družbo, njen razvoj in njeno obnašanje, na najrazličnejše načine vedno znova postavlja pod vprašaj tako pravico do splava kot pravice LGBTIQ+ skupnosti. Novo uredniško politiko razumem izključno kot tako in ker sem mnenja, da tovrstne polemike v 21. stoletju v sodobni družbi več nimajo mesta, se od uredništva informativnega programa Planeta TV umikam in od njegove vsebine popolnoma distanciram," je še povedal in dodal, da je to zadnje, kar je javno povedal na to temo. 

Komentarjev 17
  • suineg7878 22:04 13.december 2023.

    Viharcek v kozarcku mavricno septicne vode. Verjamem da si je zasluzil, da se njegov lik znajde na zastavi mavrice, ki so jo ukradli otrokom.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:20 13.december 2023.

    Končno je nekdo na glas povedal kakšna greznica je Planet TV.

  • Avatar Tone Murgelj
    bumbar11 15:17 13.december 2023.

    A med komentatoriji ni nobenega normalnega? Sicer pa običajno največji Lopovi vpijejo *ujemite tatu*!!! Skoraj bi si upal razmišljati, da je tudi s predhodnimi komentatorji tako. Samo tematika je druga. Sicer pa pustite ljudem, da živijo, kakor se njim zdi ...prikaži več najbolj prav!!! Sem prepričan, da le na tak način človek lahko živi in spi mirno!!!

Sorodne novice