Magazin > VIP
13443 ogledov

Umrl je Matthew Perry

Matthew Perry Profimedias
V 55. letu starosti je umrl ameriški igralec Matthew Perry.

Sinoči je na svojem domu v Los Angelesu umrl ameriški televizijski in filmski igralec Matthew Perry, star je bil 54 let. Perry je v legendarni seriji Prijatelji upodobil enega najbolj znanih televizijskih likov Chandlerja Binga.

Igralca so po poročanju ameriških medijev včeraj našli mrtvega v masažni kadi na njegovem domu v Los Angelesu. Ob prihodu reševalcev je bil neodziven, znakov zločina ali zlorabe drog niso ugotovili. Po prvih ugotovitvah naj bi šlo za utopitev.

Prijatelji, friends, Matthew Perry, Courteney Cox Magazin Foto: Takrat so Perryja zadnjič videli v javnosti

Svetovno slavo je Perry dosegel z vlogo enega od šestih prijateljev iz istoimenske serije, ki so jo na NBC predvajali med letoma 1994 in 2004 in je še danes ena najbolj slavnih serij vseh časov. Upodobil je sarkastičnega Chandlerja Binga, lik, ki je veljal za najbolj humornega od šesterice. Leta 2002 je bil za vlogo Chandlerja nominiran za nagrado emmy. 

David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Jennifer An | Avtor: Reuters Reuters

Perry je bil tudi tesen prijatelj Anžeta Kopitarja. Leta 2013 se je na presenečenje številnih udeležil tradicionalnega turnirja v golfu, ki ga na Bledu prireja Kopitar. Igralec takrat po dogodku ni takoj odletel nazaj v domovino, temveč se bo še cel teden družil z našim šampionom.

Na domu Matthewa Perryja niso našli prepovedanih drog, vendar so nove informacije razkrile, da so v hiši našli številna zdravila, kot poroča TMZ. Oblasti so v hiši našle antidepresive, zdravila proti anksioznosti in zdravilo za KOPB. KOPB je okrajšava za kronično obstruktivno pljučno bolezen - to zdravilo pogosto uporabljajo bolniki, ki imajo emfizem ali kronični bronhitis. Matthew je bil celo življenje kadilec. Okrožni mrliški oglednik bo opravil toksikološki pregled, a da bi ugotovil, ali so bila v Perryjevem sistemu kakšna zdravila, lahko traja več mesecev.

Nekateri podatki navajajo, da naj bi doživel srčni zastoj.

En teden pred smrtjo je igralec objavil posnetek, ki ima danes srhljiv priokus.

 

 

Komentarjev 7
  • Ender3 13:07 29.oktober 2023.

    Koga en ameriški igralec zanima v tem norem svetu in času..Tip je, pač dobil poziv in moral oditi tako kot, vsi pred in po njem . In kogar bogovi ljubijo te prej pokličejo k sebi.

  • dani5 08:56 29.oktober 2023.

    https://archive.ph/3OBve

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:08 29.oktober 2023.

    R.I.P.

Sorodne novice